Team van Het Noorden.
Team van Het Noorden. PR

Het Noorden in Top 10 van wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023

Algemeen

AALTEN - Donderdag 10 november maakte Stichting Vakbekwaamheid Horeca de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend. Voor deze wedstrijd werden ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Het Noorden in Aalten behaalde een Top 10-plek.

Tot en met zondag 6 november konden genomineerde leerbedrijven opdrachten uitvoeren en zo punten scoren om de eerste mijlpaal van de wedstrijd te bereiken: de Top 10 van beste leerbedrijven in Nederland. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten en zal in december bekend zijn of Het Noorden zich plaatst voor de Top 3.
De wedstrijd die SVH namens de horecabranche organiseert, startte begin september met de nominatieronde. Leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven voor de felbegeerde titel. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen. De wedstrijdcommissie Beste Leerbedrijf Horeca feliciteert Het Noorden van Aalten en alle genomineerde leerbedrijven. Een nominatie voor deze titel is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Een bijzondere prestatie waar het hele bedrijf zeer trots op mag zijn. Al eerder viel Het Noorden in de prijzen. In 2019/202 won Nita Huning-Kosterin de categorie Beste Leermeester Horeca.
Het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling en de visie op opleiden, zijn punten waar de leerbedrijven tijdens de eerste ronde van de wedstrijd op worden beoordeeld. Een videopitch, het opleidingsplan en een testimonial van een leerling zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast konden leerbedrijven extra punten scoren met bonusopdrachten door onder andere hun netwerk op ludieke wijze op te roepen op ze te stemmen.


www.besteleerbedrijfhoreca.nl