Studenten aan het Grensland College. Foto: Henk van Raaij

Studenten aan het Grensland College. Foto: Henk van Raaij

Doorleren in deeltijd én in de regio

Open avond Grensland College 16 november

WINTERSWIJK - Een tweejarige deeltijd hbo-opleiding volgen in een vakgebied waar in de Achterhoek veel werk in te vinden is. Dat kan, naast je werk en in de buurt, bij het Grensland College. Het aanbod bestaat uit de Associate degree (Ad) opleidingen Sociaal Werk, Engineering, Management en Pedagogisch Educatief Professional (PEP). De twee laatste hebben onlangs het predicaat Topopleiding gekregen. Er is een open avond op woensdag 16 november, van 17.00 tot 21.00 uur in het Raadhuis in Winterswijk.

Het Grensland College in Winterswijk biedt praktijkgerichte deeltijdopleidingen aan in de Achterhoek. Deze duren twee jaar en worden gegeven op hbo-niveau. Dit internationaal erkende diploma zegt dat je praktijkgericht bent opgeleid op een niveau dat tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in ligt. Als je na de Ad nog verder wilt studeren, hoef je nog maar twee jaar om een bachelor te halen.
De eerste studenten aan de Ad Management zijn bezig aan hun tweede studiejaar. In september begonnen, naast een nieuwe lichting Ad Management-studenten, ook de tweejarige deeltijdopleidingen Sociaal Werk en Engineering. De eerste twee worden gegeven vanuit het Raadhuis in Winterswijk, de technische opleiding Engineering heeft een passende leslocatie in het CIVON bij de DRU in Ulft.

PEP en Management Topopleidingen
Het Grensland College biedt vanaf februari volgend jaar ook een nieuwe opleiding aan: de Ad Pedagogisch Educatief Professional (PEP). Hierin leer je hoe je het ideale ontwikkelingsklimaat voor kinderen kunt creƫren en multifunctioneel inzetbaar bent in het onderwijs, de kinderopvang of soortgelijke omgevingen. Deze opleiding wordt aangeboden vanuit het Grensland College door Iselinge Hogeschool in Doetinchem.
De Ad PEP is verkozen tot Topopleiding door de Keuzegids hbo 2023. Dat geldt overigens ook voor de Ad Management.

Technische mensen voor de maakindustrie
De Achterhoek staat bol van de maakindustrie. De sector ontwikkelt zich snel en bedrijven staan te springen om goed opgeleide technische vakmensen. Daar is de Ad Engineering voor. De studieroute van het Grensland College biedt een brede technische basis, zodat je complexe problemen op kunt lossen en de technologische schakel bent tussen productie en engineering.

Sociaal Werk vanaf februari
Ook in de zorgsector gaan de ontwikkelingen snel en zijn er veel vakkundige werknemers nodig. Zeker omdat er steeds meer mensen langer thuis moeten en blijven wonen. De Ad Sociaal Werk speelt hierop in. Met deze opleiding verdiep je je kennis en skills om mensen te ondersteunen bij hun problematiek. Nieuw is dat je nu al in februari kunt starten met de Ad Sociaal Werk. Het startmoment in september 2023 blijft ook bestaan.

Open avond
Op woensdag 16 november is er een open avond in het Raadhuis te Winterswijk. Van 17.00 tot 21.00 uur delen docenten en studenten van de vier opleidingen Associate hun kennis en ervaring. Tijdens de avond is ook het Achterhoeks talentenfonds Opijver aanwezig, om je te informeren over de scholingsvoucher. Met deze voucher kan je een aanvraag doen om de opleidingskosten (deels) vergoed te krijgen.

Meer informatie en aanmelden: www.grenslandcollege.nl/open-avond