Twee maal een extraatje voor de minima in gemeente Aalten

AALTEN - Het Meedoenpact komt in dit najaar weer in actie voor de minima. Als je geldproblemen kent dan kun je je aanmelden. Er is ook dit jaar weer een Sinterklaasactie en een Kerstactie.

Voor ouders van kinderen tot 14 jaar is er een pakketje beschikbaar met wat snoepgoed en een cadeaubon die bij de Hema in Aalten of in Dinxperlo kan worden besteed. Als het je zelf niet of nauwelijks lukt om voor je kind iets te kopen, laat het dan weten. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@meedoenpact.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 november. Vergeet niet je adres en de leeftijden van de kinderen te vermelden.
En voor de kerstactie kun je ook bij het Meedoenpact terecht. December is al zo'n dure maand, dus als je weinig te besteden hebt, kun je wel een extraatje gebruiken. Dit jaar komt er een pakket beschikbaar met wat minder spullen uit de supermarkt, maar met tegoedbonnen van een plaatselijke bakker, slager of groenteboer. Zo geven we met elkaar deze middenstanders in deze tijd van de energiecrisis ook een extra steun in de rug. Ook hiervoor is aanmelding nodig door een mail te sturen naar info@meedoenpact.nl. Hier geldt 1 december als uiterste aanmelddatum. Ook hier graag het adres erbij en de samenstelling van het huishouden.

In het Meedoenpact werken de stichting Diaconale Hulpverlening, Figulus en AladnaFM nauw samen. Ook zijn er veel vrijwilligers bij betrokken. Maar kost dit alles geld. 'Gulle Gevers' zijn welkom en elk bedrag is zeer welkom.
Er kan geld worden gedoneerd naar de st.DHA met bankrekening NL 24 TRIO 0338 6054 60 of naar de rekening van Figulus Welzijn NL 23 RABO 0300 2416 07 onder vermelding van ‘Meedoenpact'.

De actie kan ook ondersteund worden door uw eigen kerstpakket af te staan aan mensen in de doelgroep. In dat geval kunt u uw pakket afleveren bij Figulus in de Ahof in Aalten of het Kulturhus in Dinxperlo. Maar een mailtje naar info@meedoenpact.nl mag ook. Of een telefoontje naar Figulus 0543-473993. Dan wordt het pakket bij u thuis opgehaald. Het Meedoenpact zal er dan voor zorgen dat deze pakketten een goede bestemming krijgen.
Ook hebben het Meedoenpact en de stichting Diaconale Hulpverlening een Energiefonds gevormd. Hebt u de 190 euro niet zelf nodig? Een schenking stelt hen in staat mensen te helpen die zelf de extra kosten niet kunnen opbrengen om deze winter warmpjes door te komen. Er is extra aandacht voor bijvoorbeeld chronisch zieken die onvoldoende compensatie krijgen voor extra stookkosten, maar ook voor anderen waarvoor de gemeentelijke regelingen niet toereikend zijn, kunnen een beroep doen op dit fonds.