Film 'Minari' in Filmhuis Bredevoort

BREDEVOORT - Filmhuis Bredevoort toont op donderdag 17 november om 19.30 uur 'Minari', een autobiografische vertelling over Zuid-Koreaanse migranten die op het platteland van Arkansas de Amerikaanse Droom najagen. De film is in 't Grachthuys aan de Kruittorenstraat 1 en kaarten kosten acht euro. Contactloos betalen alleen via het scannen van een QR-code.

Wanneer Jacob in Arkansas, ver van de bewoonde wereld een afgeragde stacaravan heeft gekocht is zijn vrouw Monica teleurgesteld. ‘Het is niet wat je beloofd had’, zegt ze. Hun jongste zoon David, ziet wel dat het huwelijk van zijn ouders onder spanning komt te staan. Maar hij is drukker met de komst van zijn oma, die naast hem moet slapen, en ‘stinkt naar Korea’.
De weerbarstige relatie tussen die twee geeft Minarihumor. Kindacteur Alan Kim is ontwapenend en Youn Yuh-jung, de Koreaanse vedette die een Oscar voor beste bijrol won, is hartveroverend als de recalcitrante oma. Regisseur Lee Iscaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familiegeschiedenis en daarin schuilt de kracht van deze film.