Popkoor DAzzLE. Foto: PR
Popkoor DAzzLE. Foto: PR

Korenfestival bij Boogie Woogie

REGIO - Op zaterdagavond 12 november houdt Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur, voor de tweede keer dit jaar een korenfestival. De eerste editie in april was uitermate gezellig en sfeervol en maakte duidelijk dat een vervolg niet uit kon blijven. Een korenfestival is een gelegenheid bij uitstek om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Vanaf 19.30 uur zullen vier koren uit de regio zich presenteren in de concertzaal aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Het Kleinkoor Vivente uit Harreveld (gemeente Oost Gelre), Gewoon Hollands uit Winterswijk, DAzzLE uit Dale (gemeente Aalten) en Akkoord uit Beltrum (gemeente Berkelland) zullen zorgen voor een gevarieerd programma. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.
Vanuit het Cultuur-en Erfgoedpact Achterhoek heeft Boogie Woogie de opdracht gekregen om extra aandacht te geven aan de koren in de Achterhoek. Zij doet dit door naast korenfestivals regelmatig nieuwe activiteiten op te zetten om de koren van impulsen te voorzien en te zorgen voor meer bekendheid.
Er worden overlegsessies gepland, korendagen georganiseerd en allerlei ideeën voor projecten uitgevoerd die er toe bij kunnen dragen dat de zangcultuur zich positief ontwikkelt.

Koor Akkoord uit Beltrum. Foto: PR