Michael Vaags werd de man of the match. Foto: Cor Hinkamp
Michael Vaags werd de man of the match. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkamp

Collectief AZSV verslaat individuele klasse van DHSC

Sport Aalten

AALTEN - Voor aanvang van de wedstrijd tegen DHSC sprak Wesley Sneijder met naast zich Mo Ihattaren uitgebreid over de ambities, in 2030 betaald voetbal, van de Utrechters. Ook de armoede in de wijk Ondiep, waar hij geboren en opgegroeid is, kwam ter sprake. Samen met Lodewijk Asscher en Kees Jansma hebben ze het initiatief genomen om bijvoorbeeld de jeugd een fatsoenlijk ontbijt te geven en ook de mogelijk aan te bieden om hele gezinnen te laten douchen op het sportpark dat naar Wesley Sneijder is vernoemd.

Na de meer dan vervelende wedstrijd vorige week in Emmeloord tegen een ploeg die zich verschool was het zaterdag voor het eerste van AZSV een verademing om tegen een ploeg te voetballen dat begreep dat mooi voetbal van twee kanten moet komen. DHSC heeft een ploeg met veel individuele klasse maar had wat scherpte betreft minder in huis dan de Roodhemden.

De voortreffelijk leidende scheidsrechter John Kraak liet toe dat het een mannelijke wedstrijd werd en voelde de wedstrijd prima aan. Al dertig seconden na de aftrap kregen de mannen van Dave de Jong twee levensgrote kansen. In de zestiende minuut van deze levendige wedstrijd kreeg Joost Rasing een grote kans om koppend de score te openen. Doch schampte hij de bal die vervolgens net naast ging.

Even daarvoor ontsnapte Nick van Breugel aan een kaart die ook maar zo rood had kunnen zijn. Scheidsrechter Kraak sprak na de wedstrijd van een ongelukkige samenloop van omstandigheden en zeker geen bewuste overtreding van Nick van Breugel. Diezelfde Nick van Breugel schoot in de 25e minuut op doel waar de keeper vervolgens de grootste moeite mee had. Een paar minuten later was het Guus Vaags, die verder niet erg veel te doen kreeg, die de Rood-witten behoede voor een achterstand. Zo ving de rust aan met een 0-0 stand.

De tweede helft begon net als de eerste helft met twee grote kansen in de eerste minuut. De wedstrijd bleef boeien. In de 64e minuut paste Dave de Jong een gouden wissel toe. Joost Rasing en Siep Rompelaar mochten gaan douchen en Chris Verheul en Max Rensink namen hun plaatsen in. Dat sorteerde meteen effect. Uit een hoekschop schoot Max Rensink op de paal. De terugspringende bal werd vervolgens uit een moeilijke positie snoeihard binnen geschoten door Chris Verheul. Wie had gedacht dat AZSV de minieme voorsprong alleen maar zou verdedigen had het mis. Onder aanvoering van de duwende, trekkende en sleurende Rik van der Eerden bleven ze de aanval zoeken. En niet zonder resultaat. Na de zoveelste overtreding op Rik van der Eerden in de zestienmeter kon de scheidsrechter niks ander doen dan de bal in de 86e minuut op de stip te leggen. De ingeschoten bal werd gekeerd door de keeper maar de assistent-scheidsrechter constateerde dat hij te vroeg had bewogen. De opnieuw genomen penalty werd nu wel feilloos ingeschoten door Rik van der Eerden. De wedstrijd eindigde even later in een 2-0 einstand.

Weer had de achterhoede onder leiding van Michael Vaags de nul gehouden. Michael werd geheel terecht tot man van de wedstrijd uitverkoren. Het is lang geleden dat er door de Rood-Witte brigade zo’n mooie wedstrijd op de mat werd gelegd.
Aanvoerder Tom de Klein van DHSC verklaarde na de wedstrijd dat AZSV verdiend gewonnen hadden en dat zij op alle fronten te kort waren geschoten.

Opstelling: Guus Vaags, Michael Vaags, Tom te Veluwe, Ferran Momberg, Freek Mulder, Bram Rensing, Niek te Veluwe (85 Yordi Orriëns), Joost Rasing (64 Chris Verheul), Nick van Breugel (78 Sebastian Navis), Siep Rompelaar (64 Max Rensink), Rik van der Eerden.