Medewerkers van Grolsch aan het werk. Foto: PR
Medewerkers van Grolsch aan het werk. Foto: PR PR

Medewerkers Grolsch helpen en ontmoeten via Present

Maatschappij

AALTEN - “Ik vind het leuk om te klussen, samen met collega’s op deze manier werken, is bijzonder fijn én we helpen iemand. Drie keer goed dus!” Aan het woord is een medewerker van het team inkoop van Grolsch. Het team klopte bij Present Aalten-Dinxperlo aan. Ze wilden zich graag in de buurt maatschappelijk betrokken inzetten in het kader van ‘Creating Meaningful Connections’. Present verbond hen met een jonge alleenstaande moeder die wel wat helpende handen kon gebruiken.

De moeder woont nog niet zo lang in het huis. Alle wanden zijn erg donker geschilderd. Haar wens is om alles lichter te schilderen. “Op deze manier kan ze een frisse nieuwe start maken”, zei haar begeleider bij de aanmelding van deze hulpvraag tegen Present. Doordat de vrouw geen bekenden heeft die haar kunnen helpen en geen geld heeft voor het inhuren van een schilder, klopte haar begeleider bij Present aan. Dankzij het voortvarende werk van de zeven vrijwilligers van Grolsch kan de vrouw nu die nieuwe start maken.

Ontmoeting
Tijdens de start van de dag maakte het team van Grolsch eerst onder het genot van een kop koffie kennis met de moeder. Vervolgens gingen de vrijwilligers voortvarend aan de slag. De wanden in de kamer, trapopgang en kozijnen werden geschilderd. Er werd hard gewerkt en veel met elkaar gelachen. Aan het einde van de dag sloten de vrijwilligers de dag samen met de moeder af onder het genot van een glas zelfgemaakte appelsap uit eigen boomgaard. Een van de vrijwilligers had dit meegebracht.

Wil je ook samen met collega’s, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met de José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo, en vraag naar de mogelijkheden: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of 06 21838708.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Medewerkers van Grolsch aan het werk. Foto: PR
Medewerkers van Grolsch aan het werk. Foto: PR