Tijdens de vorige sinterklaasintocht. Foto: PR
Tijdens de vorige sinterklaasintocht. Foto: PR PR

Lange Sinterklaasintocht-optocht en koopzondag

Cultuur

AALTEN - Sinterklaas komt zondag 13 november weer naar Aalten. Omdat het de Sint vorig jaar zo goed bevallen is, heeft de organisatie voor de Intocht-Optocht weer een lange route gemaakt, zodat alle kinderen dicht bij de Sint kunnen komen. 

Langs de lange route zullen van 13.30 tot 15.30 uur diverse activiteiten zijn, zodat er de hele tijd wat te doen is tijdens het wachten op de sint en zijn pieten.
Sinterklaas zal rond 14.00 uur aankomen in de buurt van Obbink bij de Stationsstraat en dan naar boven via de Landstraat een lange ronde maken door het hele centrum en vervolgens weer terug richting Obbink via de Kerkstraat. Let op: de route loopt dit jaar anders dan vorig jaar.
Tijdens deze ronde zal Sinterklaas met zijn pieten voor alle kinderen te zien zijn en wie weet stapt hij uit zijn vervoermiddel of komt hij zelfs zonder auto?
Er is geen speciaal ontvangst/programma op de Markt, wel zullen de kinderburgemeester en de burgemeester Sinterklaas welkom heten in het dorp.
In het centrum zijn verschillende activiteiten, zodat de kinderen tijdens het wachten op de Sint gezellig wat te kijken en te doen hebben: DanzArte bij de Hema, kadootjes stapelen in de buurt van Navis, ballonnen bij de Kerk en het grote blikgooien in de buurt van Messink & Prinsen. DJ Piet zal met Sinterklaas en de pieten in de optocht meerijden. Het Sint-programma is van 13.30 tot 15.30 uur en de koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur.


sinterklaasinaalten.nl

Afbeelding
Afbeelding