Novembermorgen in Bredevoort. Foto: PR
Novembermorgen in Bredevoort. Foto: PR PR

Ik-mis-je-wandeling Bredevoort

Maatschappij

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 13 november staat Bredevoort stil bij de overledenen van wie wij gehouden hebben en die wij nu moeten missen.

Het wordt de vierde keer dat er een Ik-mis-je wandeling wordt gehouden. Deze vorm van herdenken spreekt veel mensen aan, zowel gelovigen als niet-gelovigen. Het is een moment om met elkaar even stil te staan bij de mensen die we missen, maar zeker ook een moment om te laten merken dat we er niet alleen voor staan en dat we er als gemeenschap voor elkaar zijn. Het is een gezamenlijk initiatief van Katholiek Kontakt Bredevoort en de protestantse gemeente van Bredevoort waarbij anderen zich aansluiten.
De Ik-mis-je-wandeling start om 14.30 uur op de Molenwal bij de molen De Prins van Oranje aan de Landstraat. De jonge koperblazersgroep Barlo-Bredevoort speelt enkele liederen. Vandaar gaat de tocht langs de Sint Joriskerk en over ’t Zand naar het Vestingpark. Bij de Lourdesgrot staan we even stil en geeft Kim Jansen-Oberink een korte overdenking. Ook wordt hier een kaars aangestoken.
Vervolgens gaat de stoet naar Kerkstraat 4. In een ruimte achter het huis zingt het Stadskoor Bredevoort enkele liederen. Een leerling van basisschool ‘t Bastion leest een gedicht voor.
De tocht wordt voortgezet naar de begraafplaats Kloosterhof aan de Kloosterdijk. Daar krijgt iedereen de tijd om de plek te bezoeken waar men de eigen geliefden kan gedenken. Ieder krijgt daarvoor een graflicht uitgereikt. Wie liever naar de oude begraafplaats aan de Prins Mauritsstraat wil, is vrij om dit te doen. Men sluit samen de middag af met koffie en iets lekkers in ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1.
Een groot aantal organisaties uit Bredevoort en de buurtschappen ondersteunt dit initiatief, te weten Katholiek Kontakt Bredevoort, de Protestantse Gemeente Bredevoort, GUV Uitvaartverzorging, basisschool ’t Bastion, Stadskoor Bredevoort, Blazersensemble Barlo-Bredevoort, Bredevoorts Belang, Kloosters Belang, Haarts Belang, Molen Prins van Oranje en ’t Grachthuys Bredevoort.
Iedereen, uit Bredevoort of van elders, is welkom.