Foto: PR De Keitrappers

Foto: PR De Keitrappers

Keitrappers organiseren Vishandel Bomers Lus om Lievelde

REGIO - Zondag 13 november organiseert WTC de Keitrappers de ‘Lus om Lievelde’. Deze veelzijdige route leidt de mountainbikers onder andere over het Zwarte Cross-terrein en ook voor de gravelbikers zijn er prachtige nieuwe routes uitgezet. Na de tocht kunnen alle deelnemers nagenieten met een heerlijk bakje kibbeling aangeboden door de tochtsponsor Vishandel Bomers.

Mountainbike tocht
Dit jaar is er door medewerking van veel grondeigenaren weer een vernieuwde mountainbike route neergezet. Veel delen van de route zijn alleen op de dag van de tocht voor deelnemers toegankelijk. Hierdoor ontstaat een unieke en aantrekkelijke tocht met verrassende singletracks en doorsteken. Je mag over paden fietsen die anders voor publiek niet toegankelijk zijn. Er is keuze uit 4 routes die niet alleen qua afstand, maar ook wat betreft ondergrond/zwaarte en technische vaardigheid van elkaar verschillen. Dit om de aantrekkelijkheid van de routes voor iedere deelnemer te waarborgen. Routes van 25 (lichtere kennismakingsroute), 35, 50 en 65 kilometer.

De mountainbike-routes gaan door de Schans over het Zwarte Cross-terrein. Hier is ook de pauzeplek voor de kennismakingsroute. De 35, 50 en 65 kilometer routes vervolgen via de Groenlose Slinge naar de pauzeplek in Zwolle. De langste afstanden maken voor de pauze nog een extra lus om het Hilgelo waarbij ook enkele technische tracks van de mountainbikeroute Winterswijk worden getrapt. Na de pauze maken de routes een lus om Zwolle en Lievelde en gaan via de befaamde koetunnel terug naar de finish. Alle mountainbikeroutes zijn volledig uitgepijld.

Vishandel Bomers Graveltocht
Ook zijn er dit jaar weer specifieke routes voor gravelbikers voorbereid. Het unieke landschappelijke karakter van de Achterhoek is uitermate geschikt om met een gravelbike rond te trekken. De kronkelende landwegen, verspreide bossen, glooiende akkers, natuurgebieden en verspreide dorpen maken het ideale decor voor een uitdagende graveltocht.

Dit jaar kan er worden gekozen uit 3 afstanden namelijk 60 km voor de minder ervaren gravelrijder of de MTB-er die liever een lichtere en minder technische route fietst dan bij de MTB tocht. Een prachtige 80 km route en de 120 km route voor de echte doorbijters. Alle routes kenmerken zich door het typische Achterhoekse coulisselandschap en gaan dit keer vanuit Lichtenvoorde richting Veldhoek, ver om Ruurlo voor langs Beltrum terug naar Lichtenvoorde. Het gebied dat bekend is om zijn prachtige lange zandwegen en vergezichten. De 80 km maakt een extra lus door het Hengelse Zand en de 120 km doet er nog een schepje bovenop met een lus door het Grote Veld voorlangs Lochem. Alle gravelroutes zijn uitsluitend te fietsen via GPS.

Praktische informatie
Onderweg zijn pauzeplekken met toilet, technisch service punt, EHBO en gratis catering ingericht. Direct aan het Start/Finish-terrein is ruime parkeergelegenheid. Deelnemen is mogelijk vanaf €7.- en NTFU leden krijgen €2,- korting. Inschrijven kan via de website www.fietssport.nl. Hier is tevens meer informatie te vinden over starttijden en het downloaden van de gravel route.