Wilma Ratering neemt de symbolische cheque voor een van de reeds geplaatste televisies in ontvangst Wim Abbink. Foto: Bert van Asselt

Wilma Ratering neemt de symbolische cheque voor een van de reeds geplaatste televisies in ontvangst Wim Abbink. Foto: Bert van Asselt

GUV Goede doelen fonds schenkt televisies aan Ter Borghe - Antonia

TERBORG - Ter Borghe, de palliatieve Unit van Antonia (Azora) stelt mensen in staat hun leven in waardigheid en eigenheid te voltooien in de kring van hun meest dierbaren. Zij bieden een gastvrij alternatief voor thuis. Met een gespecialiseerd team van verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers, artsen en geestelijk verzorgers, bieden zij mensen in de laatste periode van het leven een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en ondersteuning. Met respect voor de wensen en privacy van de mensen en diens naasten. Op de drie kamers die de unit kent, waren kleine beeldschermen aanwezig en daarom werd het GUV Goede doelen fonds benaderd door de verpleegkundigen van Ter Borghe, die hier tijdens een rondleiding in GUV Crematorium Etten van hadden gehoord.

Wilma Ratering, regiomanager, was er om de televisies symbolisch in ontvangst te nemen via de cheque: “Fijn dat dit mogelijk is, de televisies waren voor de cliënten veel te klein, de afstand te groot om er goed naar te kunnen kijken. Namens allen die hier actief zijn: bedankt.” Wim Abbink overhandigde de cheque: “Wij zijn blij om voor deze mensen in de laatste levensfase wat te kunnen betekenen. Als GUV Goede doelen fonds zien en voelen we hier echt een humanitaire maatschappelijke functie die ook goed bij onze achtergrond past.”

GUV Goede doelen fonds
Het Goede doelen fonds van GUV bestaat nu drie jaar en heeft al vele humanitaire doelen kunnen ondersteunen. De gelden komen van donaties van o.a. de lokale radio omroep AFM. GUV doneert jaarlijks ook 15.000 euro. De aanvragen zijn zeer divers en komen uit de hele regio waarin GUV Uitvaartzorg werkt. “We zijn blij en trots om zoveel goede dingen te mogen steunen. We hopen op nog veel meer aanvragen, want we hebben nog middelen over in 2022”, aldus Abbink.