Wethouder Erik Groters plakt de nieuwe sticker op zijn brievenbus. Foto: PR
Wethouder Erik Groters plakt de nieuwe sticker op zijn brievenbus. Foto: PR

Wel of geen folders in uw brievenbus

AALTEN/DINXPERLO - Per 1 januari 2023 geldt een nieuw beleid binnen de gemeente Aalten als het gaat om wel of niet ontvangen van folders en huis-aan-huis nieuwsbladen in de brievenbus.

Wethouder Erik Groters: “Huishoudens in onze gemeente ontvangen op dit moment vele kilo’s reclamedrukwerk per jaar. Als van al dat drukwerk dan ook nog een grote hoeveelheid ongelezen bij het oud papier belandt, dan is dat toch jammer geld? Het uitgangspunt wordt daarom: je krijgt geen reclamefolders, tenzij je een ja-sticker hebt geplakt. Samen zorgen we zo voor minder papier, minder kosten en een beter milieu.”

Momenteel wordt gewerkt met het zogeheten opt-outsysteem. Dit houdt in dat losse folders, huis-aan-huiskranten en het gesealde folderpakket worden bezorgd in brievenbussen waarop geen sticker is geplakt.

Vanaf 1 januari 2023 verandert dit en gaat het nieuwe systeem opt-in van kracht. Zonder deursticker ontvangt u dan alleen nog Aalten Vooruit of De Band, zonder folders en zonder geseald folderpakket.

Wilt u na 1 januari nog wel folders blijven ontvangen, zodat u op de hoogte blijft van de aanbiedingen? Dan kunt u een Ja-sticker op de brievenbus plakken. Deze sticker heeft u inmiddels ontvangen van de verspreider van Aalten Vooruit en De Band. Mocht u de Ja-sticker hebben gemist, deze wordt in december nogmaals bezorgd door de verspreider.

Als u geen behoefte hebt aan folders, en ook niet aan de huis-aan-huiskrant, dan dient u een Nee-Nee-sticker te plakken op uw brievenbus.

Ook als u Aalten Vooruit, De Band en eventueel de folders digitaal leest, kunt u deze sticker plakken.

U blijft dan op de hoogte, maar er worden niet onnodig veel kranten en folders gedrukt die direct in de prullenbak verdwijnen.

Als u Aalten Vooruit of De Band digitaal wilt lezen, dan kunt hiervoor terecht op de nieuwssites van Aalten Vooruit, www.aaltenvooruit.nl of De Band, www.de-band.nl.

Hier vindt u onderaan de pagina de digitale krant en kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief om de digitale krant wekelijks te ontvangen in uw mailbox.

De reclamefolders vindt u terug op reclamefolders.nl, folderz.nl en allefolders.nl. Ook zijn er apps als Reclamefolder of AlleFolders.

Gerhard Weevers, uitgever van o.a. Aalten Vooruit en de De Band is voorstander van het nieuwe stickerbeleid. “Op deze wijze worden de wensen van de inwoners duidelijker. Als een inwoner van de gemeente Aalten onze krant digitaal leest of liever niet wil ontvangen, dan is het plakken van de Nee-Nee-sticker een goede keuze. Zo wordt voorkomen dat kranten ongelezen in de prullenbak verdwijnen. Als uitgeverij Achterhoek Nieuws hebben wij de taak om interessante kranten te maken waar de inwoners behoefte aan hebben die goed gelezen worden.”

De huidige Nee-Ja sticker heeft straks dezelfde functie als een brievenbus zonder sticker. Ook bij een Nee/Ja-sticker wordt de krant bezorgd.

Na 1 januari kan deze sticker worden verwijderd.

In dit schema staan de uitgangspunten van de gemeente Aalten die gelden vanaf 1 januari a.s.

SCHEMA TOEVOEGEN!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding