Studenten Graafschap College en Jolien en Michiel van Figulus van het skate evenement. Foto: PR

Studenten Graafschap College en Jolien en Michiel van Figulus van het skate evenement. Foto: PR

Professionele skaters naar
Aalten voor skate-evenement

AALTEN - Het idee om anderen enthousiast te maken voor de skatesport en -cultuur, dat bestond al langer bij enkele fanatieke skaters uit Aalten. Maar nu gaat het ook echt gebeuren. Op zondag 13 november vindt bij de Ahof in Aalten een skate-evenement plaats. Professionele skaters uit het hele land komen naar de Achterhoek om workshops te geven.

De skatebaan in Aalten is al vele jaren in gebruik door skaters uit Aalten en omgeving. De wens om de sport onder de aandacht te brengen was er langer. Met hulp van studenten van het Graafschap College Sport en bewegen, Graafschap College Sociaal werk en Figulus gaat het nu eindelijk gebeuren.

De skaters en studenten willen groots uitpakken. Er zijn ervaren en zelfs professionele skaters gevraagd om diverse workshops te geven zoals een skateboard-, inlineskate- en stepworkshop. Naast deze workshops is er zelfs een graffitiworkshop waar belangstellenden een eigen graffitikunstwerk kunnen maken. De skatewinkel Spoked Society is aanwezig om materialen te laten afstellen of misschien nieuwe skatematerialen te kopen.

Het skate-evenement is op zondag 13 november van 13.30 tot 16.00 uur. Na de inloop van een half uur kunnen liefhebbers gratis een uur lang deelnemen aan de diverse workshops. Daarna is er tijd en ruimte om de geleerde skills te showen op de skatebaan. Inzet is een gezellige dag met muziek, drinken en wat te snoepen.

Belangstellende deelnemers aan een workshop moeten zich opgeven via de QR-code die op de flyers staat. De flyer hangt bij de skatebaan. Je kunt ook een mail of app sturen naar m.stronks@figulus-welzijn.nl, 06-13312830. Je krijgt dan het aanmeldformulier teruggestuurd. Iedereen is van harte welkom, ook zonder aanmelding is het natuurlijk leuk om de stunts te bekijken.