Sandra Wassink in haar nieuwe salon. Foto: Marcel te Brake/Te Brake Fotografie

Sandra Wassink in haar nieuwe salon. Foto: Marcel te Brake/Te Brake Fotografie

AMI Kappers blij met vernieuwde salon

AALTEN – Twee weken hebben de kapsters van AMI Kappers zich moeten behelpen in een kleine ruimte. De kapsalon is aan een grondige opknapbeurt onderworpen.

Door Karin Stronks

Sandra Wassink brengt de vakmannen koffie, aan de laatste loodjes wordt gewerkt. De gekozen kleuren zijn warm, licht, crème, geborsteld brons, een naturel uitstraling met zachte ronde vormen. Sandra: “Het oude interieur zat er al elf jaar in en was aan een renovatie toe. Ongeveer om de tien jaar wordt de salon vernieuwd, dat past bij de AMI-formule. We volgen de nieuwe trends, het is ook goed om niet te lang te wachten met een verbouwing.”
Niet alleen het interieur wordt vernieuwd, ook aan duurzaamheid is gedacht bij de verbouwing. “Voor de verlichting hebben we gekozen voor ledlampen en er is een zonneboiler geïnstalleerd. Ook worden materialen hergebruikt, zoals de pompstoelen en de wachttafel. Die kunnen nog prima een ronde mee.”
De voorbereidingen zijn een jaar geleden in gang gezet, medio oktober zijn de werkzaamheden begonnen. Sandra: “Heel fijn dat we het pand naast de salon tijdelijk konden gebruiken. Het was behelpen, de ruimte is een stuk kleiner, maar we hebben onze klanten gelukkig kunnen verwelkomen.”
In grote lijnen blijft de opstelling gelijk. Enkele details zijn aangepast. “Het voordeel van een verbouwing is ook dat je bepaalde dingen anders kunt doen. We hebben jarenlang in de salon gewerkt, dan kom je dingen tegen die beter, anders kunnen."

Acties
Na twee weken ‘afzien’ kan de vernieuwde salon in gebruik worden genomen. “Heerlijk om weer de ruimte te hebben en in een frisse nieuwe kapsalon aan de slag kunnen gaan! We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen in onze vernieuwde salon.” Er staan diverse acties op stapel, bijvoorbeeld tien euro cadeau op een kleurbehandeling. “We bestaan twintig jaar en dat vieren we met meer aanbiedingen. Voor ons team staat een verrassingsuitje op het programma.” AMI kappers Aalten is geheel klaar voor de toekomst. “We kunnen nu weer jaren vooruit in onze vernieuwde kapsalon.”

Het personeel van AMI kappers schoolt regelmatig bij om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in het vakgebied. “We hebben nu een training voor grijs.”
Gebruikte producten zijn in de loop van de jaren milieuvriendelijker geworden. “Ook daarin gaan we met de tijd mee. Potjes worden gerecycled, we werken met een statiegeldsysteem op onze producten van Ivy hair care.”

Vacature
AMI kappers heeft plaats voor een leerling-kapper/ster. “We leiden graag mensen op voor het kappersvak. Studenten kunnen zo binnenlopen en vragen om informatie.”