Het bruidspaar Wamelink-Tolkamp met burgemeester Stapelkamp. Foto: PR
Het bruidspaar Wamelink-Tolkamp met burgemeester Stapelkamp. Foto: PR

Eef en Alie Wamelink-Tolkamp 60 jaar getrouwd

Maatschappij Aalten

AALTEN - Ze ontmoetten elkaar op dansles bij de Domme Aanleg en op 25 oktober 1962 gaven ze elkaar het ja-woord: het echtpaar Wamelink-Tolkamp. Afgelopen woensdag vierden ze dat dat exact zestig jaar geleden was, burgemeester Stapelkamp kwam het paar die middag feliciteren.

De in Lichtenvoorde geboren Eef (83) en de origineel Aaltense Alie (78) kregen drie kinderen, alledrie zonen, en vijf kleinkinderen. Met hen en verdere familie en vrienden vierden ze hun huwelijksjubileum bij Stegers.

Ze wonen nog zelfstandig en met een halve dag hulp per week redden ze dat, hoewel ze beiden te maken hebben met wat gezondheidsproblemen.

In hun werkzame leven was Eef Timmerman, en zijn grootste hobby is nog steeds het verzamelen van oud timmergereedschap, inmiddels staat de teller op zo’n drieduizend stuks. Ook is hij graag rond de voetbalvelden van AZSV, waar hij klusjes doet. Onlangs was hij zeventig jaar lid van de vereniging.

Alie was naast huisvrouw schoonmaakster in de gemeentelijke gymzaal, ook hielp ze vaak in de Wereldwinkel. De gymzaal boenen doet ze allang niet meer, maar ze gaat nog wel een keer per week naar Atos gym. Daarnaast houdt ze van borduren, lezen en in de tuin werken, alles voor zover het mogelijk is.