Wim Diersen van Bribus en Bertie Bussink van Stichting Historisch Dinxperlo. Bribus stelde een keukenblok beschikbaar aan de stichting. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wim Diersen van Bribus en Bertie Bussink van Stichting Historisch Dinxperlo. Bribus stelde een keukenblok beschikbaar aan de stichting. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Beursvloer zorgt voor 35 mooie samenwerkingen

DINXPERLO/AALTEN - Afgelopen woensdagavond was de showroom van Bribus goed gevuld met ondernemers en verenigingen uit de gemeente Aalten. Op de beursvloer van de Aaltense Uitdaging gingen zij met elkaar in gesprek om tot mooie samenwerkingen te komen. 

Na bijna drie jaar mocht de beursvloer eindelijk weer doorgang vinden. Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur betaald voetbal bij de Graafschap, was spreker deze avond. “Wat fijn om terug te zijn op geboortegrond.” Als gastspreker vertelt hij over hoe belangrijk maatschappelijk ondernemen is. Daar heeft hij zich de afgelopen vijf jaar hard voor ingezet bij de Graafschap en met succes. Hij zegt dan ook: “De winnaar is niet degene die het beste is in sport. De winnaar is degene die maatschappelijk relevant is.”
Nadat burgemeester Anton Stapelkamp de beursvloer op geheel toepasselijke wijze opent met twee pannendeksels is het voor de bedrijven en verenigingen tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Op de beursvloer is het namelijk de bedoeling dat zij elkaar helpen met een gesloten beurs. Binnen anderhalf uur moeten zij tot een mooie samenwerking komen.
Net als drie jaar geleden is de ruimte goed gevuld met diverse partijen en de eerste matches worden al snel gesloten. Onder het genot van een hapje en een drankje worden er in korte tijd veel matches gemaakt. Aan het eind van de avond blijken er 35 matches te zijn gemaakt met een maatschappelijke waarde van €14.388,72. Maar dat niet alleen. Zoals Marianne te Linde, manager Aaltense Uitdaging, zegt: “Het is niet alleen deze waarde die telt, juist ook de onzichtbare waarde van de verbinding.”

Deze avond was ook het startschot voor het Aaltens Compliment. Een MBO-award voor een lokale ondernemer. Vanaf nu mag iedereen, zowel ondernemers als niet-ondernemers, een ondernemer uit de gemeente Aalten nomineren die het afgelopen jaar iets extra's heeft gedaan op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Nomineren kan via de website van de Aaltense Uitdaging en de award wordt uitgereikt tijdens de volgende beursvloer.