Gehavend Aladna/De Issel gaat onderuit in Dieren

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. In Dieren ging de ploeg, die het moest doen zonder een paar vaste krachten, met 10-4 onderuit tegen Diderna.

In de beginfase moesten beide ploegen nog op gang komen en werd er in een te laag tempo gespeeld. Diderna kwam op een 2-0 voorsprong en deze stand bleef lang op het bord staan. Pas richting het rustsignaal kon de Dierense ploeg de voorsprong vergroten. Aladna/De Issel scoorde in de eerste helft slechts één keer en keek bij de rust tegen een 5-1 achterstand aan.
Ook in de tweede helft was het tempo in de wedstrijd niet al te hoog. Het lukte Aladna/De Issel niet om de achterstand goed te maken, ook al scoorden de Aaltense korfballers vaker dan in de eerste helft. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter stond er een 10-4 stand op het scorebord. Voor Aladna/De Issel scoorden Ellen van den Brink, Peter van Berkel, Frank ten Have en Raymond Venemans.