Hans de Vries zingt, speelt gitaar en gaat voor in kerkdienst

BREDEVOORT - Sinds 1987 gaat Hans de Vries geregeld voor in een kerkdienst te Aalten, Bredevoort, Dinxperlo, Lichtenvoorde en verder in het land. Na 35 jaar is het tijd voor een bijzondere dienst.

Hans zingt buiten de kerk als liedjeszanger, zichzelf begeleidend op de gitaar, in de regio onder de artiestennaam: H.A.N.S. (Hans Activeert Nu Snaren). De tijd is gekomen, dat hij het wat kalmer aan gaat doen met het aantal te leiden kerkdiensten. Hij is nu alleen nog ‘voorganger op afroep' in Bredevoort en gaat af en toe, op verzoek van families, voor in rouwdiensten.
Voor de dienst van 2 oktober, in de kerk van Bredevoort Markt 6, heeft hij een liturgie gemaakt met de titel: ‘Weg, Waarheid, Leven!', gebaseerd op het Evangelie naar Johannes 14 vers 6. Rondom deze evangelietekst maakt hij een keuze uit zijn liedrepertoire om de Bijbeltekst een ‘eigentijdse' invulling en uitleg te geven.
Bovendien vertelt hij tussendoor over elk lied wat de reden is voor de keuze van dat lied en welke rol God, Jezus en het Geloof daarin kan spelen. Het zal een kerkdienst worden, waar géén organist zal zijn. Hans zingt, speelt gitaar én gaat voor.
De dienst is in de kerk van Bredevoort en begint om 9.30 uur. Iedereen is welkom.