Filmtheater Schiller vertoont ‘The Singing Club'

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 29 september de feelgoodfilm ‘The Singing Club'. Aanvang 20.00 uur, entree acht euro. 

De vrouwen van uitgezonden militairen verdrijven angst en verveling door samen te zingen, in een lieve feelgoodkomedie.

Samen breien, samen wandelen, een leesclub. De vrouwen in een Britse legerkazerne proberen zich zo goed mogelijk te vermaken terwijl hun partners worden uitgezonden op hun zoveelste missie naar Afghanistan. Alles om hun zorgen even te vergeten. Wanneer breien toch niet de benodigde afleiding biedt, stelt een van de vrouwen voor te gaan zingen.

Ze zijn achtergebleven in het quasi-­dorp van een legerbasis, met één winkel, identieke huizen en straffe bewaking bij de poort. En dan maar wachten, de angst voor slecht nieuws wegslikken (of -drinken) en de kinderen zo normaal mogelijk opvoeden. In Groot-Brittannië en de overzeese gebieden is zo een netwerk van 75 vrouwenkoren ontstaan; in 2011 behaalden de Military Wives, zoals ook de oorspronkelijke titel van deze losjes op de werkelijkheid gebaseerde film luidt, zelfs de fel begeerde Christmas Number One.

Veroveren
Dat ‘The Singing Club’ de harten van de kijker weet te veroveren is voor een groot deel te danken aan het overtuigende spel van hoofdrolspeelsters Kristin Scott Thomas en Sharon Horgan.

Filmtickets zijn uitsluitend online te koop via www.oerkroeg.nl De prijs voor het Filmmenu (exclusief filmticket) is € 16,50. Dit wordt om 18:30 uur geserveerd en is te reserveren via de site tot 18:00 uur. Heb je vragen dan kun je tijdens openingstijden bellen met 0543-472230.