Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek zoekt nieuwe vrijwilligers

ACHTERHOEK - Het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek organiseert kunstactiviteiten voor ouderen in de Oostelijke Achterhoek. Het doel is om hen samen met anderen mooie momenten te laten beleven door middel van zang, muziek, voorlezen of een creatieve activiteit. Steeds meer ouderen doen mee en zijn enthousiast. Door de toenemende vraag is de organisatie op zoek naar uitvoerende vrijwilligers die vooral ingezet kunnen worden binnen de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk.

Uitvoerend vrijwilliger
Uitvoerende vrijwilligers kunnen ingezet worden bij de onderdelen Zang aan Huis, Muzikant aan Huis, de Voorleesbrigade, Kunst door de Brievenbus of andere kunstactiviteiten die worden ontwikkeld. De vrijwilligers van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek maken samen met ouderen mooie kunst, zetten hun passie voor kunst in, worden gecoacht door (amateur)kunstenaars en binden zich voor korte tijd aan inspirerende activiteiten.

Inspiratiemiddag
Op vrijdag 14 oktober van 13.30 tot 17.30 uur houdt Lang Leve Kunst Oost Achterhoek een inspiratiemiddag met workshops voor haar vrijwilligers. Voor diverse kunstonderdelen worden deskundigen uitgenodigd om de horizon te verbreden, weer geïnspireerd te worden en nieuwe inzichten met elkaar te delen. Geïnteresseerden die meer willen weten over de organisatie, worden van harte uitgenodigd om deze middag mee te maken. Wel graag even aanmelden.

Wie zich in wil zetten voor een van de projecten, meer informatie of zich aan wil melden voor de inspiratiebijeenkomst, kan een mail sturen naar harry@boogiewoogie.nl (voorkeur) of bel met programmaleider Harry ten Brinke, telefoon 0543 – 51 55 69.

Uitvoering
Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur Winterswijk. Er wordt samengewerkt met zorginstellingen en gemeenten in de Oostelijke Achterhoek.