Give and Go U12 begint competitie met ruime zege

Sport

AALTEN - Het U12 team van Give and Go is afgelopen zaterdag de basketbalcompetitie begonnen met een ruime overwinning. in Arnhem werden de Arnhem Eagles met maar liefst 10-53 verslagen.

U12 is een team met jongens en meiden die vorig jaar al in de U12 speelden, aangevuld met kinderen uit het U10 team en een aantal nieuwe spelers. Door het kermisweekend in Aalten was niet iedereen beschikbaar, maar gelukkig kon er een volwaardig team van acht spelers afreizen naar Arnhem. Onder leiding van de nieuwe coach Albert Bal gingen de spelers uit Aalten voortvarend van start. Er werd fanatiek gespeeld, de bal werd veelvuldig onderschept en de spelers van Give and Go scoorden met regelmaat. De tegenstander kwam in pas in de 4de periode tot scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 4-22.
Na de pauze werd de focus door coach Albert gelegd op de verdediging en het (nog) beter samenspelen van de kinderen. De Aaltense kinderen werden steeds fanatieker zowel in de aanval als in de verdediging. Er vielen veel mooie scores, waaronder een aantal driepunters. De Arnhemse tegenstanders kwamen er nauwelijks aan te pas: 10-53.
Aanstaande zaterdag speelt Give and Go U12 de eerste thuiswedstrijd. Die begint om 15.00 uur in de sporthal aan het Stationsplein.