Niek te Veluwe werd na de wedstrijd uitgeroepen tot speler van de week. Foto: Cor Hinkamp

AZSV nog te schuchter voor de top

Sport

AALTEN - Deed AZSV zichzelf vorige week in Buitenpost tekort door twee punten te laten liggen, op kermiszaterdag mochten de Rood-Witten de handen juist dichtknijpen met het punt dat ze overhielden aan negentig minuten voetballen tegen Genemuiden.

AZSV begon voortvarend en kreeg in de zevende minuut een gelegenheid om de score te openen. Een mooie aanval via Joost Rasing eindigde met een van richting veranderde kopbal van Nick van Breugel. Van de daarop volgende hoekschop werd keeper Hidde Streutker uit de Tapijtstad niet zenuwachtig. Ook een mooie aanval van AZSV na twintig minuten stierf in schoonheid. Langzamerhand begon Genemuiden te beseffen dat er wat te halen viel en namen de gasten het initiatief. Maar de achterhoede van de Rood-Witten onder aanvoering van de weer foutloze Michael Vaags gaf geen krimp. Na een half uur werd een gevaarlijk schot van Genemuiden geblokt door Tom te Veluwe. In de daaropvolgende aanval van AZSV schoot Nick van Breugel hard voorlangs. Scheidsrechter Schul uit Zaltbommel liet veel doorgaan en dat kwam het kijkspel alleen maar ten goede.
Na rust zag de weer keihard werkende Niek te Veluwe zijn werklust beloond met de titel van speler van de week maar ook met een gele kaart. Genemuiden werd gevaarlijker en kreeg steeds meer kansen. In de 56ste minuut speelden zich hachelijke taferelen af op de doellijn van keeper Jasper te Kolste. Tot drie keer toe werd de bal van de lijn gehaald en tot ieders verbazing bleef de 0-0 op het scorebord staan. Vijf minuten later speelde Niek te Veluwe zich aan de rechterkant vrij maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Na ruim een uur vond trainer Dave de Jong het tijd worden voor de eerste wissels. Bram Rensing nam de plaats in van Jonathan Goosen terwijl Max Rensink erin kwam voor Chris Verheul. Veel veranderde er niet, Genemuiden was en bleef baas op het middenveld maar kreeg de voorwaartsen niet in stelling. AZSV kwam amper meer van de eigen helft af en had geluk dat de scheidsrechter in de 86ste minuut een doelpunt van Genemuiden afkeurde vanwege buitenspel. In de 89ste minuut maakte Siep Rompelaar plaats voor Yordi Orriƫns terwijl Ferran Momberg de plaats innam van de moegestreden Nick van Breugel. Ruim in blessuretijd kwam Thijmen te Kolste nog in het veld voor Rik van Eerden maar de tijd was voor hem te kort om spektakel te maken voor het Genemuidense doel. En zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.
Trainer Dave de Jong staat met zoveel kwaliteit op de bank voor een moeilijke taak om het juiste elftal de wei in te sturen. Toch is met al die goede spelers de huidige klassering, een elfde plek op de ranglijst, een beetje teleurstellend.