In een leeskring leert men ook anders naar een boek te kijken. Foto: PR

In een leeskring leert men ook anders naar een boek te kijken. Foto: PR

iStock

Bibliotheek zet in Aalten leeskringen op

Cultuur

AALTEN - Bibliotheek Achterhoekse Poort stimuleert het lezen van boeken door het opzetten van leeskringen. Daarin leest een groep mensen hetzelfde boek om er later over te praten. Samen met Senia houdt de bieb daar op vrijdag 30 september een informatiebijeenkomst over in de Bibliotheek Aalten.

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar samen lezen in een leeskring is misschien nog wel veel fijner. Het geeft de mogelijkheid om een boek met andere ogen te bekijken, nieuwe dingen te ontdekken en leuke mensen te ontmoeten. Leden van een leeskring lezen dezelfde boeken en bespreken deze samen. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. De Bibliotheek zorgt dan dat er voor iedere deelnemer een exemplaar van die boeken beschikbaar is. Elke leeskring bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt. Er zijn leeskringen voor uiteenlopende genres, van literatuur en filosofie tot geschiedenis en kunst.
Tijdens de informatiebijeenkomst op vrijdag 30 september om 10.30 uur in de Bibliotheek Aalten, Lage Blik 28, wordt er uitleg gegeven over het starten van en deelname aan een leeskring. Bij voldoende deelnemers kan er een leeskring worden samengesteld. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij een bestaande leeskring. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar het is wel nodig op van tevoren een plekje te reserveren. Dit kan via de activiteitenkalender op de website of door te bellen naar 088-0062929.


www.achterhoeksepoort.nl