Met VR-bril in het museum. Foto: PR
Met VR-bril in het museum. Foto: PR PR

Virtual Reality in het Nationaal Onderduikmuseum

Cultuur

AALTEN - Van 23 september tot en met 9 oktober kunnen bezoekers zich in het Nationaal Onderduikmuseum begeven in een historische wereld via een Virtual Reality game. 

De game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland en in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen.
In dit spel moeten twee spelers gestolen historische objecten terugplaatsen in de juiste periode om het verleden te herstellen. Beleef de Gelderse geschiedenis nu op geheel nieuwe wijze in het Nationaal Onderduikmuseum.

Schatkamers
In de VR game heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd, om het natuurlijke verloop van de geschiedenis te herstellen.
Twee spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken de gamers de geschiedenis van Gelderland. Een speler draagt de VR-bril, de ander geeft aanwijzingen. Door puzzels op te lossen en goed samen te werken kunnen zij de Gelderse geschiedenis herstellen.

Tijdelijk
De VR-game staat een korte periode in het museum; je kunt het spel dus alleen van 23 september tot en met 9 oktober spelen, daarna reist de game door naar de volgende locatie. 

Schatkamers online
Je kunt de 3D-objecten ook nog online in detail bekijken. Deze historische objecten zijn te zien op CollectieGelderland.nl.
Meer informatie:


www.nationaalon-derduikmuseum.nl