Biertje met de dominee

AALTEN - Op een bord bij Schiller staat al maanden de slogan van een biermerk: 'Always trust your inner voice'. In de reclame is de karakteristieke stem te horen van acteur Morgan Freeman, hij praat over het belang van je 'innerlijke stem'. 

Die stem vertelt wat goed is, wat slecht is, welke besluiten genomen moeten worden en met wie men het leven moet delen. Die stem is alleen in mensen zelf te horen en moet niet verzuipen in al het geluid van de wereld. Luister ernaar. En koop biermerk x. 

Prachtige reclame. Dominee De Jong: "Ik denk ook dat het luisteren naar je intuïtie heel goed voor je kan zijn. Maar is het wel zo dat die stem altijd de juiste dingen zegt? Wat als je intuïtie je de verkeerde kant opstuurt? Is het niet tekenend dat je in de reclame gewezen wordt op een biermerk? Is het niet veel eerder zo dat je innerlijke stem dingen zegt als 'koop dit' 'wordt nu boos' 'ga nu met deze persoon naar bed'? Daarom: luister er níet naar! Negeer je zogenaamde intuïtie! Don't listen to your inner voice! Niet mee eens? Of juist wel? We gaan het erover hebben. Schuif aan met dominee Folkert de Jong op 18 mei om 20.00 bij Schiller."