Zomeractie en vakantietas voor minima in gemeente Aalten

DINXPERLO-AALTEN-BREDEVOORT - Ook dit jaar is er een ‘vakantietas’ actie en een zomeractie voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Deze wordt georganiseerd door het Meedoenpact Aalten en de kerken in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo, verenigd in de stichting Diaconale Hulpverlening Aalten (DHA).

Voor kinderen tot en met 14 jaar uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, wordt een tas gevuld met ‘leuke’ dingen waar ze in de vakantieperiode mee kunnen spelen en van kunnen genieten. De ouders krijgen een tegoedbon van 30 euro om levensmiddelen te kopen bij een van de plaatselijke supermarkten. 

Bij de zomeractie ontvangen gezinnen zonder kinderen of met oudere kinderen een tegoedbon van 30 euro, eveneens te besteden bij een van de plaatselijke supermarkten. 

Dit alles met als doel om de gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen een extraatje te geven in de vakantietijd. 

Aanmelding voor 30 mei
Mensen die denken in aanmerking te komen voor deze acties óf die gezinssituaties van anderen kennen waar deze actie voor is bedoeld, dan dit graag melden voor 30 mei.

Voor de aanmeldingen graag de volgende gegevens verstrekken: naam, adres, woonplaats, het aantal kinderen van 0 tot14 jaar (met vermelding geboortejaar).

Aanmelden kan via info@meedoenpactaalten.nl Er zal strikt vertrouwelijk met de verstrekte gegevens worden omgegaan. In de week voor de zomervakantie zullen de vakantietasjes en/of bonnen worden bezorgd.

Actie ondersteunen
Belangstellenden die deze actie financieel willen ondersteunen kunnen een bijdrage storten op het rekeningnummer van de DHA (Diaconale Hulpverlening Aalten): NL24 TRIO 0338 6054 60 t.n.v. Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten o.v.v. Zomeractie en Actie Vakantietas.