Een spelmoment uit de wedstrijd AD tegen Ulftse Boys. Foto: PR

AD’69 pakt toch de drie punten tegen Ulftse Boys

Sport

AALTEN - Het was absoluut geen gelopen race vandaag tegen Ulftse Boys. AD’69 moest zijn stinkende best doen, deed dat ook en zou na 90 minuten de lachende derde zijn.

Maar dat ging niet van harte, AD’69 was de bovenliggende partij in het eerste deel van de wedstrijd maar toch ging UB met een 0-1 voorsprong de rust in. Na rust kwam AD’69 eindelijk los, het speelde het spel wat het publiek verwachtte en dat was volop in de aanval, vroegtijdig storen en daarmee UB vol in de verdediging drukkend. Het duurde tot de 50ste minuut tot opeens AD’69 massaal voor het doel van UB kwam te staan.

Hidde Weenk kwam en zag dat het goed was. Hij scoorde de 1-1 en daarmee leek een punt zeker gesteld. Toch waren het weer de Ulftse  Boys die hierna heel simpel de 1-2 scoorden. Het sloeg helemaal nergens op maar AD’69 leek op een nederlaag af te stevenen terwijl men echt niet slechter was. Maar toen kwam de grote ommezwaai , een cornerbal in de slotfase werd door Jeroen Scholten bij de tweede paal in het net geramd en daarmee kreeg AD’69 weer zicht op een punt als het bij 2-2 zou blijven.

Maar AD’69 rook bloed en wilde het maximale uit deze wedstrijd halen dat ging lukken toen Hidde Weenk zijn tweede van de dag in de allerlaatste minuut in hetzelfde net ramde. Met een 3-2 in de laatste minuten haalde AD’69 de volle winst in een pot die het ook zomaar had kunnen verliezen.