U2 LAviation komt naar de Zuiderkerk, Aalten. Foto: PR
U2 LAviation komt naar de Zuiderkerk, Aalten. Foto: PR Austin Bauman

U2 LAvation terug in kerkdienst

Religie

AALTEN - Er staat weer iets bijzonders te gebeuren in de Aaltense Zuiderkerk. Na twee jaar van stilte zal de U2 tributeband LAvation weer een kerkdienst ondersteunen met hun eindeloze topnummers van U2. 

U2 LAviation wordt door de liefhebbers van U2 songs beschouwd als de ‘The Worlds Greatest U2 Tribute’ en gezien hun wereldtournees met altijd volle zalen en spelend op grote festivals is dit geen wonder. Drie keer eerder gaf deze band medewerking aan een kerkdienst in een bomvolle Zuiderkerk van Aalten. Twee keer met als voorganger ds. Hans van Dalen, zelf een groot fan van deze band en de laatste keer met ds. Folkert de Jong, die zelf ook houdt van stevige rockmuziek. 

Ds. Folkert de Jong zal ook nu de voorganger zijn. Het thema van de dienst is een van de klassiekers van de band: With or Without you. De dienst is er één uit de zogenaamde Regenboogdiensten. Diensten waarin actuele thema’s de leidraad zijn en in dit geval de muziek ook een verhaal te vertellen heeft. With or Without you gaat over hoe moeizaam relaties tussen mensen kunnen zijn, dat je niet met en niet zonder de ander kunt. Zeker de laatste jaren waar we geregeld thuis moesten blijven hebben veel van ons dat gemerkt. Tegelijk gaat het nummer ook over de ingewikkelde relatie die we met God kunnen hebben.

Bono steektzijn mening niet onder stoelen en banken en zet zich uitgesproken in voor mensenrechten. Soms controversieel, maar altijd doeltreffend. Ze hebben dan ook fans onder een breed publiek. De fans in Aalten en de hele regio daar omheen mogen daarvan volop genieten, inderdaad genieten in een aangepaste kerkdienst. 

Wanneer? Zondag 29 mei. Aanvang 17.00 uur. Vrije toegang, zoals een kerk dat altijd kent maar wel graag een vrije gift bij de uitgang voor de kosten die gemaakt worden. De Zuiderkerk is gevestigd aan de Ludgerstraat 64.