De Freule (Renée van Wegberg) in de Steengroeve. Foto: PR

De Freule (Renée van Wegberg) in de Steengroeve. Foto: PR

Steengroeve Theater zoekt hulp voor en achter de schermen

Wie wil lid worden van de 'steengroeve familie'?

WINTERSWIJK - Het Steengroeve Theater Winterswijk voert van dinsdag 9 augustus tot zondag 14 augustus haar voorstellingen over freule Judith van Dorth op in de groeve in Winterswijk. Voor de organisatie tijdens het evenement heeft het theater nog extra vrijwilligers nodig. Belangstellenden zijn zondag 15 mei welkom op de wervingsbijeenkomst om 15.00 uur in theater de Storm.

Na twee jaren coronabelemmeringen mag het Steengroeve Theater dit jaar weer aan de bak. De groep betrokkenen is alweer keihard aan de gang om er in augustus een indrukwekkende voorstelling in een uniek decor van te maken. Het verhaal over freule Judith van Dorth is een echt Achterhoeks verhaal hoewel dat maar weinig mensen weten. Uiteindelijk is de freule destijds in Lichtenvoorde opgepakt en voor de rechtbank in Winterswijk veroordeeld. Vlak bij de synagoge in de Spoorstraat is ze in 1799 geëxecuteerd.

Het Steengroeve Theater draait dankzij de vrijwilligers en de vele bedrijven die hen ondersteunen. Bij de totale organisatie zijn ruim 300 vrijwilligers betrokken zowel op de planken als achter de schermen. Vooral voor de werkzaamheden achter de schermen worden nog extra mensen gezocht. Het is ook mogelijk slechts een beperkt aantal uren of op een paar avonden te helpen.

Onder andere

gastheren/

vrouwen,

kaart-

controleurs,

parkeer-

wachters

gezocht


Wie belangstelling heeft om lid te worden van de grote 'steengroeve familie' is welkom op zondag 15 mei om 15.00 uur in theater de Storm. Naast een enkele vrijblijvende bijeenkomst voorafgaand aan het evenement zijn er vele taken tijdens de voorstellingsavonden als parkeerwachter, kaartcontroleur, gastheer of gastvrouw, minder- valide vervoer begeleider en dergelijke die nog moeten worden ingevuld. Na de slot avond is er altijd een gezamenlijke after-party en in het najaar kijken alle medewerkers samen de DVD van de voorstelling terug. Iedereen krijgt dan ook zelf een DVD. Bovendien mag elke vrijwilliger twee kaarten met een stevige korting kopen. Het is een écht onderscheidend evenement in de Achterhoek wat alleen kan bestaan met voldoende hulp van vrijwilligers. Aanmelden kan via www.steengroevetheater.nl > Meedoen > Backstage maar natuurlijk ook telefonisch via 06-53741251.