WTC race deels door glooiend Duitsland. Foto: PR
WTC race deels door glooiend Duitsland. Foto: PR

WTC Dinxperlo presenteert gezinsfietstocht en racetoertocht

DINXPERLO - Voor zondag 15 mei zijn door de WTC Dinxperlo weer de voorjaarstochten uitgezet. 

Er zijn tochten van 35 en 60 kilometer voor 'gewone' fietsen en e-bikes en tochten van 75, 100 en 130 kilometer voor de racefietsers. Alle afstanden gaan voor het grootste deel over rustige en verkeersluwe wegen. De routes zijn volledig uitgepijld en er zijn onderweg pauzeplekken voor de verzorging. Er wordt gezorgd voor een ophaalauto bij pechgevallen. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen bij de kleedkamers van FC Dinxperlo. Er is voldoende - gratis - parkeergelegenheid. De start voor alle afstanden is bij de kantine van FC Dinxperlo aan de Europastraat 8 in Dinxperlo. Start voor racers is van 08.00 tot 10.00 uur, start voor de familiefietstocht kan van 9.30 tot 11.30 uur. 

Voor racers
Er kan gekozen worden uit drie afstanden, 80 , 105 en 130 kilometer. Vrijwel meteen vanaf het startbureau wordt de grens met Duitsland overgestoken. De route gaat onder Dingden door en loopt via de glooiingen bij BrĂ¼nen naar de eerste pauzeplek na 40 kilometer in Marienthal bij een restaurant aan het kleine riviertje de Issel. Voor de route van 75 kilometer is dit tevens het verste punt en vanaf hier gaat de weg terug via Homer en de Kleine Dingderner Heide naar Dinxperlo.

Voor de 100 en de 130 kilometer gaat de route vanaf Marienthal nog wat verder Duitsland in, onder Raesfeld door. De route van 100 kilometer buigt even voorbij Raesfeld naar het westen af richting Heiden en komt uiteindelijk weer uit op de route van de 75 km.
De langste route, 130 kilometer, gaat na Raesfeld nog wat verder tot aan Reken en gaat daarna door een prachtig fietsgebied terug naar Heiden en sluit daarna weer aan op de andere routes.

De kosten voor de racers zijn 6 euro per deelnemer, NTFU leden betalen 4 euro.
De familiefietstocht
Zoals vorige edities heeft de WTC Dinxperlo ook nu weer een familiefietstocht uitgezet, een tocht die erg geschikt is voor 'gewone' fietsen en voor e-bikes. Er zijn twee routes uitgezet, namelijk 35 en 60 kilometer. De routes gaan over rustige verkeersluwe wegen en zijn helemaal uitgepijld, bovendien is er de mogelijkheid om ook de routebeschrijving mee te nemen.

De 35 kilometer route gaat over de Duitse grens richting Bredevoort en boven langs Aalten weer terug Naar Dinxperlo. De 60 kilometer fietsers maken in Bredevoort nog een extra lus langs Vragender en Corle om zo weer op de route te komen. Voor de familiefietstocht kan gestart worden van 9.30 tot 11.30 uur bij de kantine van FC Dinxperlo, Europastraat 8 in Dinxperlo. De kosten voor deze familietocht per deelnemer zijn 3,50 euro en voor NTFU leden 2,50 euro.


wtcdinxperlo.nl