Een spelmoment AD'69 tegen 't Peeske. Foto: PR

AD’69 voelt zich benadeeld door arbitrage, 3-1 verlies

Sport

AALTEN - AD’69 speelt een moeizame wedstrijd, mist veel kansen en voelt zich door de arbitrage benadeeld met een teleurstellende 3-1 nederlaag als resultaat.

Combinaties op het middenveld richting het doel van ’t Peeske deden zich al vroeg en veelvuldig voor hoewel het ’t Peeske was die de eerste kans bijna zag verzilverd worden. In de zevende minuut leek AD’69 al op achterstand te komen maar de goal werd wegens hands afgekeurd. Daarna kwam AD’69 beter in het spel en kreeg de betere kansen, in de achttiende minuut kopte Tom Elferink de voorzet van Wouter Spaargaren naast en amper vijf minuten daarna schoot Hidde Weenk de bal naast na een voorzet van Dylan Bauhuis. Na enkele kansen van Nick Ebbers en Wouter Spaargaren was het Tom Elferink die een penalty kreeg en deze verzilverde. Net voor rust kwam ‘t Peeske op gelijke hoogte toen een, AD’69 achtte het een twijfelachtige, vrije trap door een kopbal in het AD’69 net belandde.

Na rust kwam ’t Peeske op voorsprong. Een te gemakkelijk gegeven vrije trap net buiten de zestien werd door een aarzelende keeper Niels van Lochem niet afdoende verwerkt en kon door ’t Peeske gemakkelijk worden benut. Vijf minuten na het tweede kadootje zag de scheidsrechter wederom een overtreding die er volgens AD’69 niet was en ook deze vrije trap werd dankbaar benut en kwam ’t Peeske op een 3-1 voorsprong. AD’69 moest zich herpakken, deed dat ook en kreeg vijf minuten na de 3-1 een opgelegde kans toen een voorzet van Dylan op Tom Elferink op de vuisten van de keeper eindigde. De eindstand 3-1 was een bittere teleurstelling voor AD, dat zich benadeeld voelde door de arbitrage.