Een spelmoment uit de wedstrijd AZSV - Buitenpost. Foto: Cor Hinkamp

AZSV houdt de drie punten in Aalten

Sport

AALTEN - In een meer spannende dan mooie wedstrijd hield AZSV de punten in Aalten door een nipte winst, 2-1.

In een open wedstrijd was het Buitenpost dat in de tweede minuut de eerste kans kreeg. In de vierde minuut ontving Nick van Breugel de bal van een speler van Buitenpost en ging alleen op het doel van de tegenstander af. De voor de rest goed leidende mevrouw Hoogendijk neemt het advies van de assistent-scheidsrechter over en fluit voor buitenspel. Buitenpost wist waar het voor streed en gooide er een portie fysiek geweld in wat resulteerde in een gele kaart voor David Kazimier van Buitenpost na een overtreding op Niek te Veluwe. Een grote kans volgt voor Joost Rasing maar zijn poging ging naast. In de 29ste minuut is het wel raak. Uit een corner kopt Thijmen te Kolste op de lat, de terugspringende bal wordt door Freek Mulder over de doellijn gewerkt. Op slag van rust werd er weer één van de vele gevaarlijke hoekschoppen genomen door Buitenpost en het was Bernd Douma die profiteerde van de onoverzichtelijke situatie en scoort voor Buitenpost de gelijkmaker.

Meteen na de rust maakten Nick van Breugel en doelpuntenmaker Freek Mulder plaats voor Michael Vaags en Luka ter Haar. In de 55ste minuut weer een gele kaart voor Buitenpost na een stevige overtreding op Max Rensink. Na wat kansen over en weer wordt het in de 79ste minuut 2-1 voor AZSV als Rik van der Eerden een sluwe hakbal via het lichaam van de keeper van Buitenpost tegen het net aan liet caralomberen. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Rood-Witten en verstevigden ze hun vijfde plek op de ranglijst. Opstelling: Jasper te Kolste. Freek Mulder, (46 Luka ter Haar). Thijmen te Kolste. Yordi Orriëns. Ferran Momberg. Niek te Veluwe. Nick van Breugel, (46 Michael Vaags). Koen Maatkamp. Max Rensink, (87 Sadik Kaya). Rik vd Eerden. Joost Rasing, (76 Jelte Ikink).