Landbouw, Bestuur, Raad van Commissarissen en directie, foto uit 1958. Foto: collectie Leo van der Linde

Landbouw, Bestuur, Raad van Commissarissen en directie, foto uit 1958. Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje, Landbouw Aalten

Cultuur

AALTEN - Oplossing Zoekplaatje, Landbouw, raad van commissarissen en directie. Ze werden gefotografeerd in 1958 bij Schiller Prins. 

Door Leo van der Linde

De foto werd gemaakt ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Aalten, 1898 -1958. Op de achtergrond is een prachtige muurschildering te zien van de voormalige watermolen op ‘De Pol’ te Aalten. Er zijn een aantal reacties binnengekomen en alle namen werden genoemd. Van een aantal bestuursleden wist men zelfs te melden waar deze woonachtig waren. 

Op de foto zittend van links af: H.W. Obbink, Sladijk, directeur, dhr. G.J. te Sligte, G.J. Doornink van de Akkermateweg, G.H. Kruiselbrink, Bosweg, G.J. Wensink Gendringseweg Klein Hengeveld’ (bestuurleden). 

Staand van links af: H.J. Winkelhorst Dinxperlosestraatweg ‘Nieuw Essink’. Dhr. G.J. Brethouwer Barloseweg ‘De Luthe’, J.W.F. Scholten, Varsseveldsestraatweg (adviserend lid uit hoofde van zijn functie als adviseur/voorlichter in dienst van de Rijks Landbouw Voorlichtingsdienst), D.W. Luiten Sondernweg, Klein Doornink, G.J. Prinsen Barloseweg ‘Hunink’, G.J. Hoftijser ‘Hondorp’, J.G.J. te Bokkel, Kloosterdijk. Deze personen waren lid van de Raad van Commissarissen.