Manon Wensink-Veenhuis met de door haar ontworpen kleurplaat. Foto: PR
Manon Wensink-Veenhuis met de door haar ontworpen kleurplaat. Foto: PR

Bredevoort 1572, kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Aalten

Cultuur

BREDEVOORT - Om de geboorte van Nederland te vieren heeft kunstenares Manon Wensink-Veenhuis van Studio ‘Altijd Lente’ een kleurwedstrijd bedacht voor alle basisschoolkinderen in de gemeente Aalten.  

“Er waren een boel leuke activiteiten bedacht in het kader van dit prachtige feestjaar, maar er miste nog iets creatiefs voor de kinderen en daarom bedacht ik deze kleurplaat in de sferen van Bredevoort in het jaar 1572”, vertelt Manon. In de maand mei worden op alle bassisscholen in de gemeente Aalten kleurplaten uitgedeeld. Tot 15 juni hebben de kinderen de tijd om deze kleurplaat zo mooi mogelijk in te kleuren en te versieren. 

De kleurplaten mogen door de kinderen worden ingeleverd bij het VVV kantoor in Aalten, Bredevoort of Dinxperlo. Kinderen uit de gemeente Aalten die niet op school zitten in de gemeente Aalten en wel willen meekleuren kunnen de kleurplaat ophalen bij de boven genoemde VVV-kantoren. 

De kleurplaten worden beoordeeld door de kinderburgemeester en de kinderraad van de Gemeente Aalten. Zij zullen in totaal twintig kinderen uit alle leeftijdscategorieën blij maken met een interessante prijs. Prijswinnaars worden persoonlijk benaderd.  

Ook aan de kinderen van buiten de gemeente Aalten is gedacht: na 15 juni kunnen ze de kleurplaat ophalen bij de bovengenoemde VVV’s om deze kleurplaat zonder wedstrijd naar hartelust in te kleuren! 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland, Stichting de Gaostok Aalten en gemeente Aalten.