Informatiebijeenkomst hoogbegaafdheid

Maatschappij

REGIO - Professionals en vrijwilligers bij bijvoorbeeld sport- of culturele verenigingen zien kinderen en jongeren met allerlei verschillende karakters en gedragingen. Soms blijkt een van hen kenmerken van hoogbegaafdheid te hebben. Hoe kan dat kind of die jongere het best worden ondersteund?

Op dinsdag 17 mei van 15.30 tot 17.00 uur organiseert het Preventie Platform Jeugd een informatiebijeenkomst hoofbegaafdheid voor professionals en vrijwilligers die met hoog- en/of meerbegaafde kinderen en jongeren werken. De bijeenkomst wordt verzorgd door Bernadet Putto, talentbegeleider en projectleider hoogbegaafdheidsontwikkeling voor het samenwerkingsverband Slinge-Berkel. 

Zij geeft aan de hand van vragen van de deelnemers informatie over hoogbegaafdheid zodat zij meer kennis over – en daardoor ook meer begrip voor – meer- en hoogbegaafde kinderen en jongeren krijgen. De bijeenkomst heeft een praktisch inslag, de deelnemende professionals en vrijwilligers kunnen direct aan de slag met de tips en handvatten die ze van Bernadet meekrijgen. De bijeenkomst vindt plaats bij Da Vinci Berkelland, Wheemerstraat 10 in Neede. 

Gratis deelnemen
Ondersteuning van het Preventie Platform, in de vorm van onder meer trainingen en bijeenkomsten, is gratis beschikbaar voor inwoners van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Aanmelden kan tot 10 mei via de website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl