KidsDag in Lichtenvoorde in 2019. Foto: Jorieke Philippi/archief Achterhoek Nieuws

KidsDag in Lichtenvoorde in 2019. Foto: Jorieke Philippi/archief Achterhoek Nieuws

KidsDag en Modeshow tijdens open zondag in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Knutselen, dansen en prijsjes winnen? Het kan allemaal tijdens de KidsDag op zondag 1 mei in het centrum van Lichtenvoorde. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur zijn er tijdens de open zondag allerhande activiteiten voor kinderen te beleven. Ook vindt alsnog de in april uitgestelde modeshow plaats, is er een spinning marathon voor het goede doel en verwelkomt de Lichtenvoordse horeca de bezoekers graag op hun terrassen voor een hapje en een drankje. 

De KidsDag is georganiseerd door de plaatselijke winkeliers die deze middag goed uitpakken om de jonge bezoekers aan het centrum van de Keistad te vermaken met sport, spel, knutselen en andere activiteiten. Wildebrassen kunnen zich uitleven op de Nieuwmarkt, hier staat een grote stormbaan opgesteld. Er zijn ritjes te maken met model vrachtwagens, maar er kan ook fijn geknutseld worden met Tanya van Atelier No-Bla Bla. Maak zelf een kleurrijke zomerhanger, voor thuis of voor Moederdag.Een kijkje nemen bij Danthé Danstheater kan ook. Leerlingen spelen scènes uit de voorstelling ‘De Rattenvanger’ en hebben diverse dansoptredens. 

Modeshow 
Als het in april niet kan, dan maar gewoon in mei! De organisatie van de Street Fashion Show bleek niet voor één gat gevangen toen het vorige maand toch net een tikkeltje te koud was om de voorjaarsmode te showen.

Fietsen voor Oekraïne
Op twaalf spinningfietsen leggen zondag ongeveer 30 toppers maar liefst 2800 km af. Dit is de afstand tussen Oekraïne en Lichtenvoorde en terug. Dit doen zij om geld in te zamelen voor vluchtelingen uit Oekraïne die in Oost Gelre verblijven. Bezoekers kunnen een donatie doen, maar ook de deelnemers aanmoedigen. De spinning marathon start vanaf 10.00 uur.
Ook in de bibliotheek is er van alles te beleven tijdens de KidsDag voor alle leeftijdsgroepen. Alles in het thema 'winkelen'. De kleinsten kunnen genieten van interactieve spellen en er wordt voorgelezen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen kennis komen maken met de robotjes van de bibliotheek tijdens een workshop en de kinderen vanaf de bovenbouw kunnen een winkel ontwerpen die ze vervolgens met een Virtual Reality-bril kunnen bekijken.

Acties
Ook het winkelende publiek kan extra genieten deze zondag. Diverse winkeliers hebben leuke acties bedacht waar men of wordt uitgedaagd of leuke kortingen kan winnen. En de horeca staat klaar met een smakelijk hapje, een lekker ijsje of drankje. Kortom: genoeg redenen om zondag 1 mei naar het centrum van Lichtenvoorde te komen!

Afbeelding