Een moment uit de wedstrijd Aladna/De Issel tegen Diderna. Foto: PR

Korfballers beginnen goed met veldcompetitie

Sport

AALTEN - Aladna/De Issel is de veldcompetitie goed begonnen. In Dieren werd met 4-10 gewonnen van Diderna.

Beide ploegen moesten in het begin even wennen aan de overgang van de zaal naar het veld. De harde wind speelde ook een rol waardoor schoten van afstand lastig waren. Diderna was het die de bal als eerste door de korf wist te krijgen. Het duurde even voordat Aladna/De Issel het ritme gevonden had. Toen dat eenmaal zover was werd in korte tijd de achterstand omgebogen in een ruime voorsprong. Halverwege stond er een 2-6 stand op het scorebord.

Toen het aan het begin van de tweede helft vrij snel 2-7 werd kon de ploeg de overwinning bijna niet meer ontgaan. De 4-10 eindstand stond tien minuten voor het einde van de wedstrijd al op het scorebord. En daarmee werden de eerste punten van de veldcompetitie mee naar huis genomen. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Frank Hendriksen, Jos Vinkenvleugel en Raymond Venemans (allen 3 keer) en Chantal Wissink.