Beachvolleybal. Foto: Eva Schipper

Beachvolleybal. Foto: Eva Schipper

Koningsspelen en sportdag gecombineerd, een groot succes

Sport

AALTEN – Oranje vlaggetjes en heel veel sportende kinderen, zo zag Sportpark Zuid er tijdens de sportdagen op 21 en 22 april uit. 

Door Eva Schipper

Dit jaar zijn de Koningsspelen en de sportdag voor basisschoolleerlingen van groep zeven en acht gecombineerd. In totaal sportten er zo’n 800 basisschoolleerlingen in vrolijke oranje kleuren. Op de sportdag waren verschillende sportverenigingen uit de omgeving vertegenwoordigd. Zo konden de kinderen voetballen, fietsen, volleyballen, stoepranden en atletiek beoefenen. De sportclinics werden gegeven als afstudeeropdracht van studenten van het Graafschap College uit Doetinchem. Medeorganisator Elena Kock vertelt enthousiast over de sportdag. 

“Op de sportdag kunnen basisschoolleerlingen laagdrempelig kennis maken met verschillende sportverenigingen. Het gaat echt om lekker samen sporten en daarom is de sportdag niet competitief. ” Een lange periode zijn er in Aalten geen Koningspelen en sportdagen geweest voor basisschoolleerlingen. “Voor de organisatie was het wel even wennen na zo’n lange tijd. Toch heeft alles heel goed uitgepakt. We hebben heel veel positieve reacties ontvangen. Ook denken we dat we vaker sportdagen op deze manier gaan organiseren.”

Boksen is een van de onderdelen. Foto: Eva Schipper
Zonnige omstandigheden bij de sportdag. Foto: Eva Schipper
Een vrolijke entree bij Sportpark Zuid. Foto: Eva Schipper