Blijdschap bij AZSV en teleurstelling bij Noordscheschut na het winnende doelpunt van AZSV. Foto: Cor Hinkamp

Twee keer winst en een verliespartij voor AZSV

Sport

AALTEN - Na twee mooie overwinningen, tegen De Dijk in Amsterdam Noord (0-1) en op Tweede Paasdag thuis tegen Noordscheschut (2-1), moest AZSV op zaterdag 23 april op bezoek bij Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DETO. De Aaltenaren gingen puntloos naar huis met een 4-2 eindstand aan de broek.

In Vriezenveen was DETO de tegenstander. Binnen vier minuten na de aftrap kreeg Rik van der Eerden een mogelijkheid om de bal over de te ver voor zijn doel staande doelman te lobben. Helaas ging de bal naast. Over de eerste helft valt verder niet veel te melden en leek naar een bloedeloze 0-0 ruststand te gaan. Toch was het één van de lange mannen van DETO die vlak voor rust de 1-0 op het scorebord zette.

Toen Kai Wesselink vijf minuten na de rust de stand op 2-0 bracht leek de wedstrijd gespeeld. In de 54ste minuut schoot Ferran Momberg de Rood-Witten naar de aansluitingstreffer; 2-1. Een paar minuten later bediende Rik van der Eerden met een mooie pass Nick van Breugel die wel raad wist met dit buitenkansje en de Vriezenveense doelman het nakijken gaf. Het leek er helemaal op dat AZSV ging doordrukken. Met nog een half uur te spelen kreeg Joost Rasing een grote mogelijkheid om AZSV op voorsprong te zetten. Een Vriezenveense verdediger kon dat met de grootste moeite voorkomen.

Bij hoekschoppen van DETO kwamen de lange mannen van Vriezenveen in stelling. In de 74ste minuut was dat weer het geval en door slecht verdedigen was het dan ook niet vreemd dat DETO op 3-2 kwam. De mannen van Dave de Jong probeerden nog wel om de gelijkmaker te forceren maar de echte wilskracht vloeide langzaam weg. In de slotfase ging keeper Jasper te Kolste regelmatig mee naar voren en was de kans op een tegendoelpunt bij een uitbraak van DETO levensgroot aanwezig. Het was dan ook niet vreemd dat DETO in de laatste minuut de 4-2 einstand op het formulier zette.