Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69 tegen Ajax Breedenbroek. Foto: PR

AD’69 trekt na moeilijke eerste helft de wedstrijd naar zich toe

Sport

AALTEN - AD had het moeilijk in de eerste helft tegen Ajax Breedenbroek veel onbenutte kansen, een tegendoelpunt, maar wist toch een mooie overwinning te boeken, 4-1.

Om 14.02 uur trapte AD’69 af en zag in de eerste minuut de bal gevaarlijk voor haar eigen doel gaan. Twee minuten daarna kwam de eerste kans voor AD’69. De ingestudeerde vrije trap werd weer’s van zolder gehaald en uiteindelijk was het Tom Elferink die de bal tegen buitenkant paal trapte.

In de tiende minuut had Michiel Ebbers een dot van een kans toen hij met een solo door de defensie van AjaxB denderde, het laatste zetje tegen de bal was net iets te ver vooruit waardoor de keeper kon ingrijpen. AD’69 kreeg volop kansen  maar was ongelukkig in de afwerking. Het waren vooral Tom Elferink en Dylan Bauhuis die de hofleveranciers waren over de flanken maar de bal wilde er maar niet in. AD’69 was duidelijk de betere partij en AjaxB had aanvallend weinig in te brengen.

Na twintig minuten kwam er wat klad in het spel van AD’69 en dat zorgde voor wat onrust in het spel aan Aaltense zijde. AjaxB had dit in de gaten en kreeg meer vat op het spel. En of de duivel ermee speelde, de ene kans die AjaxB kreeg ging er ook gewoon in, een mooie aanval  werd strak met een schot buiten het bereik van keeper Niels van Lochem afgerond. AD’69 ging een fase in die er niet bijster goed uit zag. Toch zat het opeens weer mee. In de 35ste minuut gooide Michiel Ebbers als vanouds weer eens ver in. De bal kreeg een rare stuit in het vijfmetergebied en het was Dylan Bauhuis die zijn scheenbeen tegen de bal kreeg waarmee de keeper de bal in het net zag verdwijnen.

Na rust nam AjaxB het initiatief maar AD herpakte zich goed. In de 60ste minuut passeerde Dylan Bauhuis de keeper en zette daarmee AD’69 eindelijk op voorsprong. De 2-1 kwam op tijd, het leek op een mokerslag voor AjaxB want zij verzuimden om het initiatief weer te hernemen. In de 75ste minuut kreeg Michiel Ebbers het op zijn heupen en scoorde de mooiste van de dag. Diagonaal vanaf randje zestien legde hij de bal onbereikbaar voor de keeper in het doel en zette hiermee AD’69 op een 3-1. De vers ingebrachte Hidde Weenk legde in de 80ste minuut AjaxB helemaal op het slachtblok door de 4-1 te scoren. De laatste tien minuten waren voor de statistieken, AjaxB verkocht zijn huid duur maar kon een nederlaag niet voorkomen, AD’69 deed wat het moest doen om in de race te blijven voor nacompetitie.