Clinics voor beginnende mountainbikers. Foto: PR
Clinics voor beginnende mountainbikers. Foto: PR

Beginners MTB Clinic

Algemeen

LICHTENVOORDE - De belangstelling voor de fietssport is de laatste jaren enorm gegroeid. De glooiende en bosrijke Achterhoekse omgeving nodigt uit voor een prachtige rit. En er liggen mooie nieuwe mountainbikeroutes in de directe omgeving.

WTC de Keitrappers wil beginnende mountainbikers uit de regio de kans geven verder kennis te maken met de MTB-sport door in de maand mei drie opeenvolgende clinics/trainingen aan te bieden. Deelname aan deze clinics is gratis.

Tijdens deze clinics gaan deelnemers onder andere aan de slag met de fietsafstelling, houding en balans, remtechniek, techniek in de bochten en klimmen en dalen. Zo leren beginnende MTB-ers met meer zelfvertrouwen en fietsbeheersing mountainbikeroutes en toertochten te rijden. De drie opeenvolgende clinics zijn op de woensdagavonden 11, 18 en 25 mei, deelnemers en begeleiders verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Heringsaweg 10 in Vragender waar de groep rond 21.00 uur weer terugkeert om de clinic af te sluiten.  

Deelname is mogelijk voor MTB-ers vanaf zestien jaar met gebruik van eigen fiets en helm. Geïnteresseerd? Opgeven kan door een e-mail te sturen naar ttc@keitrappers.nl met opgaaf van naam, telefoonnummer en leeftijd. Ook voor meer informatie of vragen kan worden gemaild naar dit e-mail adres. Aanmelden kan tot en met 3 mei. Meer informatie is te vinden op de website www.keitrappers.nl