Kinderworkshop Geheimtaal Sjors Cultuur in Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR
Kinderworkshop Geheimtaal Sjors Cultuur in Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR

Kinderworkshop Geheimtaal bij Nationaal Onderduikmuseum

Cultuur

AALTEN - In Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum komen bezoekers van alles te weten over onderduik, verzet en vrijheid. Boodschappen aan de onderduikers of aan het verzet werden in de oorlog in het geheim verzonden. Daarvoor gebruikten zij natuurlijk geheimtaal...

Workshop Geheimtaal
Voor kinderen wordt in het Nationaal Onderduikmuseum een workshop Geheimtaal gehouden. Leer zelf geheimtaal maken en ontcijferen in deze spannende workshop! Wanneer? Op zaterdag 30 april vanaf 13.30 uur. De workshop duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan tot 29 april via e-mail: info@onderduikmuseum.nl of telefonisch, 0543-471797 of via https://www.sjorssportief.nl/activiteit/234976/geheimtaal 

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen. Kosten: 2,50 euro, bij aankoop van een entreekaartje bij het museum is deelname gratis. 

Kinderen die in de meivakantie, van 30 april tot en met 8 mei, het Nationaal Onderduikmuseum bezoeken kunnen ook geheime boodschappen ontcijferen. Deze zijn te vinden in het museum. 

Zie voor de meest recente informatie: www.nationaalonderduikmuseum.nl of check de Facebookpagina. Locatie: Nationaal Onderduikmuseum, Markt 12-14-16, 7121 CS Aalten.