Schilderij van Willy Walvoort, De Wever, later Schepersveld, nu Suzie's Farm. Foto: collectie Leo van der Linde
Schilderij van Willy Walvoort, De Wever, later Schepersveld, nu Suzie's Farm. Foto: collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje, schilderij ‘De Wever’, nu: Suzie’s Farm

Cultuur

AALTEN/DEHAART - Dit keer een ‘kunst’ zoekplaatje. Hier is uitspanning en horecagelegenheid: ‘De Wever’ aan de Loohuisweg te zien. Inmiddels is er heel wat veranderd. Een prachtig schilderij van de Aaltense kunstenaar Willy Walvoort.

Door Leo van der Linde

Het schilderij is gemaakt naar een afbeelding van een oude foto van dit pand. Er kwamen verrassende berichten over dit pand. De herkomst van de naam: ‘De Wever’ heeft te maken met de vele families Wevers die woonden aan de Loohuisweg. De eerste bekende bewoner van ‘De Wever’ is Wessel Wevers, geboren in Miste circa 1663. Hij trouwde op 27 mei 1688 in Aalten met Gerritjen Nieuwenhuis. De vele geslachten van de Weversfamilie woonden er vervolgens tot ongeveer 1887. 

In het begin van de twintigste eeuw werd ‘De Wever’ bewoond door de familie Veldhuis. Bij de boerderij was een timmerbedrijf gevestigd. Hier werd de houten carrosserie gebouwd voor de eerste bus van de Firma Veldhuis. In 1924 werd deze bus, met houten carrosserie-opbouw in gebruik genomen voor de busdienst: Aalten-Winterswijk, later uitgebreid naar Dinxperlo. 

Rond 1940 was er sprake van een uitspanning. Heel lang bekend als ‘De Wever’. Deze uitspanning werd vervolgens overgenomen door Jan en Ina Hofsteenge. Ze doopten de naam om in ‘t Schepersveld. Dit werd een uiterst populair restaurant en zalencentrum met speeltuin, midgetgolf- en kegelbanen. Jan en Ina deden in juli 2020 de zaak over aan de familie Ruesink, van ‘t Westendorp in IJzerlo. Zij doopten de naam om tot Suzie’s Farm. Na de periode van coronamaatregelen werd Suzie’s Farm geopend door Yvon Jaspers, bekend van het programma: ‘Boer zoekt Vrouw’.