Knasterds Rocco Ostermann en Matthijs Stronks. Foto: Mark Ebbers

Knasterds Rocco Ostermann en Matthijs Stronks. Foto: Mark Ebbers

‘Knasterds’ Rocco Ostermann en Matthijs Stronks treden op in de Koppelkerk

Muziek

BREDEVOORT - Zaterdagavond 30 april treden zanger-gitarist Rocco Ostermann en pianist Matthijs Stronks op in de Koppelkerk in Bredevoort. Zij vormen een nieuw duo: De Knasterds. Een avond vol verhalen over de actualiteit en eigen bewerkingen van songs van Johnny Cash, David Bowie en anderen.

Over Rocco Ostermann
Rocco Ostermann is een vanuit Arnhem opererende zanger, multi-instrumentalist, componist, auteur en verhalenverteller. Hij is actief in ‘De Niemanders’, ‘Donnerwetter’ en werd bekend door ‘Magic Fish’ waarmee hij in 1993 de ‘Music Maker Award’ won in de categorie gitaar. Behalve in bands is hij ook solo actief. Met zijn vertolkingen van ‘Cash, the American Recordings’ gaf hij optredens in onder andere Nederland, Duitsland en Ierland. Naast de muziek schrijft hij verhalen, columns en poëzie, ook in zijn streektaal. In 2018 werd van hem een boek uitgebracht getiteld ‘De Buitenstaander’. In 2021 verscheen de door Ostermann geschreven ode aan de Achterhoek ‘Hier in de Achterhoek’, en samen met pianist Matthijs Stronks ontstond het duo ‘De Knasterds’.

Over Matthijs Stronks
Matthijs Stronks groeide op in Aalten en studeerde af aan het Brabants Conservatorium als uitvoerend musicus en jazzpianist. Hij focust zich de laatste jaren voornamelijk op bands met eigen werk en op zijn eigen composities voor een solo album. Daarvoor werkte hij als studiomuzikant en creatief initiatiefnemer achter de schermen. Onlangs componeerde hij een Requiem voor Het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten en was hij twee keer te zien met zijn muziek op de NPO-2 bij de programma’s “2 Meter Sessies” en “Cultuurbooster”. Momenteel tourt hij met Molassess door Europa en treedt hij op in diverse tributebands op festivals.

Het concert op 30 april in de Koppelkerk begint om 20.30 uur. De toegang bedraagt 15 euro. Tickets: www.koppelkerk.nl