Stadskoor Bredevoort in de Joriskerk. Foto: SAVEMYMEMORY.ORG

Stadskoor Bredevoort in de Joriskerk. Foto: SAVEMYMEMORY.ORG

Concert Stadskoor Bredevoort in kader van 1572

Muziek

BREDEVOORT - Zondag 1 mei geeft het Stadskoor Bredevoort een concert in het kader van de viering van De Geboorte van Nederland in 1572. 

Tijdens dit concert zal het Stadskoor liederen zingen uit de tijd rond de 80-jarige oorlog. Zowel religieuze- als volksliederen worden ten gehore gebracht. Een intermezzo op deze zondagmiddag zal worden verzorgd door Fluitensemble Vivente.

Vivente, wat levendig betekent, vindt het leuk om mensen te laten horen dat blokfluitmuziek heel gevarieerd en levendig kan zijn. Het repertoire van Vivente gaat eveneens van oud tot modern en van klassiek tot volksmuziek. In dit concert sluit het fluitensemble naadloos aan op de zang van het Stadskoor. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland, stichting de Gaostok Aalten en de gemeente Aalten.

Het concert vindt plaats op zondag 1 mei vanaf 15.00 uur in de Joriskerk te Bredevoort. De entree is gratis, een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. Het koor bestaat inmiddels 20 jaar en staat onder leiding van Dineke de Roo. Er is een uitgebreid repertoire opgebouwd in allerlei muziekstijlen waaronder ook oude muziek.