Een moment van stilte na het leggen van de bloemen. Foto: Archief 4 mei Comité Bredevoort

Een moment van stilte na het leggen van de bloemen. Foto: Archief 4 mei Comité Bredevoort

Dodenherdenking Bredevoort

Maatschappij

BREDEVOORT - Op 4 mei vindt de Dodenherdenking in Bredevoorts plaats. Dat gebeurt bij de monument achter de Kruidentuin aan de Ambthuiswal-Boterstraat.

Dit monument is in het verleden van passende geëmailleerde afbeeldingen voorzien door kinderen van basisschool ’t Bastion. De herdenking begint om 19.30 uur met het luiden van de klokken van de St.Joriskerk. Een afgevaardigde van het college van Burgemeester en Wethouders zal aanwezig zijn. 

Kinderen van de basisschool en twee inwoners van Bredevoort zullen bloemen leggen. Henk Waaijenberg en Bertil Navis vestigen de aandacht op dat wat gebeurd is en verbinden dit met de dag van vandaag. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. De muzikale bijdragen worden verricht door het ensemble Demb. 

De herdenking is een initiatief van het 4 mei comité van Bredevoorts Belang. Vijf jaar geleden is deze herdenking voor het eerst in het stadje gehouden. In de jaren met coronamaatregelen was de bijeenkomst beperkt tot enkele personen. Dit jaar, ook gezien de actualiteit, hopen de initiatiefnemers weer vele inwoners te verwelkomen.