Septemberkunst 2022. Foto: PR

Septemberkunst 2022. Foto: PR

Aanmelden voor Septemberkunst 2022

Cultuur

AALTEN - Nadat vorig jaar de kunstroute gedwongen is afgeblazen door de coronamaatregelen corona, kan dit jaar voor de zevende keer Septemberkunst plaatsvinden. Septemberkunst wordt in de weekenden van 17, 18 en 24 en 25 september gehouden in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. 

Bocholt zal deze keer niet meedoen in verband met de activiteiten rond het 800-jarig bestaan van de stad.

De centrale expositieruimte zal ook dit jaar weer in de Koppelkerk in Bredevoort worden ingericht. Hier is van iedere deelnemer één kunstwerk te zien. De overige kunst is te zien in ateliers van de kunstenaars of in groepsverband in zich daartoe lenende gebouwen.

Geballoteerd
Alle deelnemers worden ook dit jaar eerst door een onafhankelijke jury geballoteerd worden, daarna krijgt men bericht of men al dan niet is toegelaten voor deelname. Aanmelding betekent dus niet dat men automatisch op de deelnemerslijst komt te staan. Van iedere aanmelder wordt gevraagd het vooraanmeldingsformulier in te vullen en dit samen met vijf foto’s van recent werk in te sturen. Deelname aan Septemberkunst bedraagt ook deze keer 50 euro per persoon en 25 euro voor studenten. Dit geld zal besteed worden aan PR-activiteiten zoals een huis-aan-huis folder, het bekende routeboekje, een ondersteunende website en de centrale expositie.

Aanmelden
Kunstenaars kunnen zich tot en met 17 mei aanmelden door het aanmeldformulier te downloaden dat te vinden is op de website www.septemberkunst.nl 

Voor vragen kan men zich wenden tot secretariaat@septemberkunst.nl