Een piepjonge Ramon Vreeman met zijn opa Bernard Buesink in 1995. Foto: Eigen foto

Een piepjonge Ramon Vreeman met zijn opa Bernard Buesink in 1995. Foto: Eigen foto

Miniatuurpark BerBuland nu een stichting

Cultuur

AALTEN - Ramon Vreeman heeft voor zijn modelspoorbaan een nieuwe naam in het leven geroepen: Miniatuurpark BerBuland. De vroegere modelspoorbaan is ondergebracht  in een stichting en notarieel vastgelegd.

Door Leo van der Linde

Ramon Vreeman: “Voor mij was het verlies van mijn opa, Bernard Buesink, een grote klap, net als de modelspoorbaan waar ik mee opgegroeid ben. De vele vragen van buitenaf, hoe de plannen liepen, of ik al een stuk verder was en wanneer het weer open ging gaven een dubbel gevoel. Ik voelde veel druk van buitenaf. Het motiveerde mij om niet op te geven. De coronatijd heeft mij die rust gegeven die ik zocht op alle vlakken. Ik heb voor mijn gevoel erg goed aan mezelf kunnen werken. Dit leidde tot resultaat dat ik begin maart stichting Miniatuurpark BerBuland heb opgericht. Momenteel ben ik nog de enige bestuurder van de nieuwe stichting. Ik hoop snel enthousiaste medebestuurders te vinden om de plannen verder van de grond te krijgen.” 

Over de naam zegt Ramon: “De nieuwe naam van de modelspoorbaan, stichting BerBuland, is een verwijzing naar mijn grote trots en voorbeeld: opa (Ber)nard (Bu)esink en zijn eigen manier van (land)schap vormen.” Meer informatie is te vinden op: www.miniatuurpark-berbuland.nl

Modeltrein. Foto: PR