ZekerBewegen. Foto: PR
ZekerBewegen. Foto: PR

ZekerBewegen bijeenkomst bij AV Weerbaarheid

Maatschappij

AALTEN - Op 25 april vindt er een ZekerBewegen bijeenkomst plaats bij AV Weerbaarheid. Deze ontmoeting wordt georganiseerd door Adriaan Veldboom. Deelname is gratis en het doel is om zeker te gaan bewegen. De oefeningen zijn spierversterkend, deelnemers leren hoe ze veilig kunt vallen, men krijgt tips en pratische oefeningen en ZekerBewegen is geschikt voor iedereen.

Bij ZekerBewegen leren deelnemers van gecertificeerde instructeurs om vallen zo goed mogelijk te voorkomen. Ook leert men hoe men veilig valt en hoe weer snel op te staan na een val. In een cursus van zes wekelijkse lessen worden een aantal terugkerende thema’s geoefend; balans en mobiliteitsoefeningen, zijwaarts vallen, voorwaarts rollen, voorwaarts vallen, achterwaarts vallen én opstaan. Een ideale mogelijkheid om het beweegprogramma te starten waardoor de bewegingsvrijheid: zowel fysiek als mentaal herwonnen wordt. 

Waarom ZekerBewegen?
Het woord zegt het al: ZekerBewegen. Leren en trainen hoe men steviger op je benen staat, de balans verbetert en hoe men veiliger valt en weer opstaat. Ervaren wat een stevige, vaste tred is. Oefenen in het opstaan uit de comfortabele stoel. En leren hoe ernstige blessures worden voorkomen door de valvaardigheid te trainen.

ZekerBewegen biedt meer: het is samen op een ongedwongen en gezellige manier bewegen! Met een groep leeftijdsgenoten en onder begeleiding van een specifiek opgeleide ZekerBewegen-instructeur. Elke oefening wordt nauwlettend afgestemd op de mogelijkheden van het individu en/of op een specifieke situatie in of rondom huis.

Het ontstaan van ZekerBewegen
In de vergrijzende maatschappij is het aantal heupfracturen als gevolg van een val ontzettend hoog. In 2015 ontwikkelde de judobond in samenwerking met valtrainer Yos Lotens en fysiotherapeut Danny Meeuwsen ZekerBewegen. Kort samengevat bestaat dat uit zes beweeglessen die zijn afgestemd op de beweegmogelijkheden en -risico’s van oudere mensen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 60 jaar tot 90-plus.

Op maandag 25 april is er een informatie bijeenkomst bij AV weerbaarheid in Aalten. Inloop is vanaf 10.30 uur en de bijeenkomst start om 11.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@avweerbaarheid.nl of neem telefonisch contact op met 06-29817071.