Boksend Opvoeden groep met cursusleider Adriaan Veldboom (links). Foto: PR
Boksend Opvoeden groep met cursusleider Adriaan Veldboom (links). Foto: PR

Vervolg voor weerbaarheidsprogramma Boksend Opvoeden

Sport

AALTEN - Zaterdag 9 april hebben negen deelnemers de cursus Boksend Opvoeden succesvol afgerond. Tijdens deze 7-wekelijkse cursus hebben de cursisten geleerd om sterk te staan, de ademhaling te controleren, grenzen aan te geven en zijn de basis bokstechnieken aangeleerd. Tevens is er een begin gemaakt aan het herkennen van de basisemoties blij, bang, boos en verdrietig. 

Het mooie weerbaarheidsprogramma Boksend Opvoeden krijgt een vervolg! Thema’s waarmee gewerkt wordt in de vernieuwde cursus Boksend Opvoeden zijn: gronden / sterk staan / basishouding boksen, ademhaling controleren en laag proberen te houden, concentratie en leren focussen, herkennen van basisemoties, werken met verschillende hartslagzones, terugkoppeling naar het dagelijks leven (op school en/of met vriendjes), leren om bij jezelf te blijven en grenzen aan te geven, hoe om te gaan met pesten en buitensluiten. 

De cursus bestaat uit acht lessen op de vrijdagmiddag en wordt afgesloten met een examen en certificering. Vooraf worden er doelen gesteld met de deelnemers wat zij graag willen bereiken en samen met hen wordt naar die doelen toegewerkt. 

Alle belangrijke informatie samengevat: Lesdagen: vrijdagmiddag 13, 20 en 27 mei en 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli. Tijdstip: van 15.00 tot 16.00 uur. Doelgroep: richtlijn kinderen van zes tot en met twaalf jaar, (uitzonderingen zijn bespreekbaar). Locatie: dojo AV weerbaarheid, Vierde Broekdijk 29, 7122 JD Aalten. Kosten: 79 euro voor acht lessen, inclusief gebruik materiaal, examen en certificering. Aanmelden voor de cursus kan via e-mail; info@avweerbaarheid.nl  
De inschrijving sluit op 7 mei.